Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή  στο Βαθύ της Σάμου. Δεκάδες  νέοι, εργαζόμενοι, μαθητές και φοιτητές  επισκέφθηκαν, το Φεστιβάλ, ενημερώθηκαν και συζήτησαν για τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δίνοντας το επόμενο ραντεβού στους αγώνες του λαού και της νεολαίας του νησιού για τα δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση και την υγεία.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Τομεακού Συμβουλίου Σάμου της ΚΝΕ απεύθυνε ο Μανώλης Τσακουμάκης. Την κεντρική ομιλία έκανε η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακολούθησε συναυλία με τους «Υπερταξικούς» , συγκρότημα που αποτελείται από νέους και εργαζόμενους μέλη των σωματείων και του Εργατικού Κέντρου Σάμου με σύγχρονα αλλά και παλιότερα πολιτικά και κοινωνικά τραγούδια. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η ορχήστρα του Κυριάκου Μαυρίκη που κράτησε συντροφιά στο κοινό με λαϊκούς, παραδοσιακούς και όχι μόνο ρυθμούς, ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Από νωρίς λειτουργούσε χώρος για σκάκι με τη συμβολή του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου «Μέλισσος» που συγκέντρωσε πολλούς μικρούς φίλους του παιχνιδιού. Επίσης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση εργασίας του μαθητή Ωρίωνα Αντωνίου που αφορούσε ρομποτικό βοήθημα για τυφλούς.

Στο χώρο υπήρχε βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση έγινε με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων καθ’όλη τη διάρκειά της.

Το Τ.Σ. Σάμου της ΚΝΕ ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλλαν με την προσφορά και τη βοήθεια τους στην επιτυχία του Φεστιβάλ. Η επιτυχία του μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να μπορέσει ο λαός και η νεολαία να ζήσει όπως της αξίζει σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και πόλεμο.