Δελτίο τύπου

 

Με μαζική συμμετοχή κόσμου ολοκληρώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στο Καρλόβασι Σάμου.

Η εκκίνηση δόθηκε με χαιρετισμό από τον Κυριάκο Βαξεβάνη Γραμματέα του Τ.Σ. Σάμου της ΚΝΕ που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σημασία του συνθήματος του φετινού φεστιβάλ εμπνευσμένο από τους στίχους του κομμουνιστή ποιητή Ν.Χικμέτ.

Ακολούθησε προβολή βίντεο για την λεγόμενη «4η βιομηχανική επανάσταση»  σε συνέχεια της εκδήλωσης που έχει πραγματοποιήσει η Τ.Ο. τον περασμένο Μάρτη.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής και μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις σύνθετες εξελίξεις στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείο και του Αιγαίου, το προσφυγικό και τη θέση του ΚΚΕ. Τόνισε την αναγκαιότητα συσπείρωσης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ και την πολιτική του ώστε σε όλα τα μέτωπα να οργανωθεί η λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση στη λαίλαπα της αντιλαϊκής πολιτικης της ΝΔ που πήρε τη σκυτάλη τον Ιούλη από το ΣΥΡΙΖΑ. Ο ομιλητής επισήμανε την ανάγκη πάλης ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα με βάση τις σύγχρονες διεκδικήσεις, ως την ανατροπή του και την οικοδόμηση της κοινωνίας που έχει ανάγκη σήμερα η ανθρωπότητα, του σοσιαλισμού – κομμουνισμού.

Το μουσικό πρόγραμμα ξεκίνησε με ένα ταξίδι στο έντεχνο και πολιτικό τραγούδι από τους Υπερταξικούς και ολοκληρώθηκε με γλέντι και χορό υπό τους ήχους της πενας και της φωνής του γνήσιου λαϊκού καλλιτέχνη Βαγγέλη Κορακάκη.

 

 

Τομεακή Οργάνωση Σάμου