Για το έργο και την προσφορά του τιμήθηκε ο καθηγητής Καλών Τεχνών και ζωγράφος Ντίνος Ευρυγένης, σε  μια σεμνή τελετή που διοργάνωσε ο εφημέριος και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Απόδοσης Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κοκκάρι και παρουσία του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου. Για την ζωή και το έργο του  μίλησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κομοτηνής Μανόλης Βαρβούνης ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή  της τιμητικής  διάκρισης του Ντίνου Ευρυγένη από τον Μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσέβιο.

«Έχουμε  αποφασίσει να τιμούμε ανθρώπους εγνωσμένης αξίας που προβάλλουν το νησί μας και την πατρίδα μας.   Ένας από  αυτούς είναι και ο Ντίνος Ευρυγένης  που όλα τα έργα του είναι εμπνευσμένα από την όμορφη Σαμιακή γη» τόνισε ο Μητροπολίτης Σάμου κος Ευσέβιος.

Εμφανώς συγκινημένος ο κ. Ευρυγένης ευχαρίστησε για την τιμητική εκδήλωση και τόνισε ότι από το  1963 ζωγραφίζει το μαγευτικό Κοκκάρι.
«Ζωγραφίζω τις ομορφιές του νησιού μας. Η τέχνη μου είναι για όλο τον κόσμο. Αγαπώ και με αγαπάνε. Είναι μεγάλη  τιμή  η διάκριση από την εκκλησία καθώς ήμουν και είμαι πολύ κοντά σε αυτήν¨» δήλωσε ο σαμιώτης  ζωγράφος.  O Εφημέριος του ιερού Ναού πατήρ Γεώργιος Αρχοντούλης    ανέγνωσε την απόφαση  του Δ.Σ του συλλόγου  με την οποία ανακήρυξαν τον κ. Ευρυγένη επίτιμο πρόεδρο του συλλόγου Κοκκαρίου . Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό σύλλογο του Κοκκαρίου « Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ».