Εκδήλωσης  μνήμης διοργανώθηκε από το Δήμο Σάμου  στην Καστανιά για τους 40 Σαμιώτες  από την Λέκκα, τους Κοσμαδαίους, τον Μαραθόκαμπο και την Καστανιά που εκτελέστηκαν από τα  Ιταλικά στρατεύματα to 1943.

Από νωρίς τελέσθηκε Επίσημη Δοξολογία   στον Ενοριακό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου  χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσεβίου.

Στην συνέχεια  ακολούθησε τρισάγιο για τις ψυχές των πεσόντων  και κατάθεση στεφάνων από τους Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, τον ταξίαρχο Σάμου, τον πρόεδρο του  Δημοτικού Συμβουλίου,  τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων  Κοσμαδαίων, Καστανιάς και Λέκκας, τον υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβάσου, τον Φρούραρχο  Δυτικής Σάμου, εκπρόσωπο του συλλόγου Καστανιωτών Αθήνας, εκπρόσωπο των οικογενειών των θυμάτων  και από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

 

Παρόντες επίσης ήταν o θεματικός αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου Γιώργος Κυριαζής, ο αντιδήμαρχος Τάσος Καλατζής, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ Άννυ Ανδρεάδου  καθώς και δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλου συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης του Δήμου Σάμου.

ΦΩΤΟ: Φώτης Ζαννέτης