Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» στις 14 Μαΐου 2017  ημέρα αφιερωμένη στην Μητέρα.

Με τη ζέστη του Μαΐου να θυμίζει Καλοκαιράκι υποδέχθηκε ο Παγώνδας και ο Σύλλογος τις φίλες από την Ομάδα ΟΓΕ Μαραθοκάμπου, που προγραμμάτισε εκδρομή αυτή τη μέρα στον Παγώνδα.

Αρχικά όπως κάθε χρόνο από το 2013,  οργανώθηκε εκδήλωση  στο μνημείο που έχει στηθεί για τις μάνες στον Παγώνδα.

Η εκδήλωση περιελάμβανε, Τρισάγιο, ποιήματα και κείμενα από τα παιδιά της Παιδικής Φωλιάς, ενώ διαβάστηκε κείμενο από την  πρόεδρο του συλλόγου Αγγελική Βαλεοντή Δεμερτζή.

 

Στην συνέχεια  οι γυναίκες του Παγώνδα ξενάγησαν τις γυναίκες του Μαραθοκάμπου στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο και τις φιλοξένησε στην εκδήλωση για την Μητέρα στην Πλατεία του Χωριού.

Εκεί τα παιδιά της Παιδικής Φωλιάς απάγγειλαν ποιήματα για τη μάνα, γνωστών ποιητών. Παρουσίασαν όμως και δικά τους κείμενα και ποιήματα για τη μάνα.

Από τις γυναίκες Μαραθοκάμπου, απάγγειλε ποίημα η γνωστή Σαμιώτισσα συγγραφέας Έλσα Χίου, και  έγινε ένας μικρός χαιρετισμός  από την Φιλιώ Μακρή.

Με πολλές ευχές για τις μάνες, αλλά και τους πατεράδες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της πλατείας έκλεισε η εκδήλωση. Μοιράστηκε η καθιερωμένη αναμνηστική Κάρτα και  το κέρασμα.