Εκδήλωση παρουσίασης της υποψήφιοτητας του Μιχάλη Αγγελόπουλο στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου  με το κόμμα της Ν. Δημοκρατίας , πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δυτικής Σάμου  το βράδυ του Σαββάτου παρουσία αυτοδιοικητικών, στελεχών  της Νέας Δημοκρατίας και  πολιτών .
Την εκδήλωση  άνοιξε ο νομικός και δημοτικός σύμβουλος  Δυτικής Σάμου Λουκάς Δημόπουλος ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα  και το έργο του    υποψηφίου αναφερόμενος στο πολιτικό  αποτύπωμα  που άφησε από όποια θέση υπηρέτησε.
 Στην συνέχεια  ο λόγος δόθηκε στον  αντιπεριφερειάρχη   Ελισαίο  Μαυρατζώτη ο οποίος   αναφέρθηκε στην συνεργασία που είχαν όντας δημοτικός σύμβουλος επί δημαρχίας Μιχάλη Αγγελόπουλου η οποία όπως τόνισε υπήρξε συγκρουσιακή κάποιες φορές   κάτι όμως που δεν στάθηκε εμπόδιο για  την παρέμβαση του κ. Αγγελόπουλου όπου χρειάστηκε για να επιλυθούν προβλήματα του διαδημοτικού ταμείου στο οποίο ο κ. Μαυρατζώτης ήταν πρόεδρος αναφέροντας ως παράδειγμα την απομάκρυνση του πλοίου “ΜΥΤΙΛΗΝΗ” από το λιμάνι Καρλοβάσου.
Ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους,  επίσης  εξήρε την  πολιτική διαδρομή του κ. Αγγελόπουλου και του ευχήθηκε να είναι ένας από τους επόμενους ευρωβουλευτές.
Την πλήρη στήριξη της στο πρόσωπο του Μιχάλη Αγγελόπουλου  επανέλαβε η αντιπεριφερειάρχης Άννυ Ανδρεάδη η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ως δήμαρχος του Ενιαίου Δήμου προστάτεψε πολλές φορές τα συμφέροντα των κατοίκων της Δυτικής Σάμου    ενώ σκιάγραφησε τον χαρακτήρα του  με επίθετα προερχόμενα από  κάθε γράμμα  του ονόματος και του επιθέτου του. Δήλωσε ότι θα είναι δίπλα του δίνοντας την μάχη της για να έχει η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Σάμος την εκπροσώπηση που της αξίζει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Τέλος στο βήμα ανέβηκε ο  υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν. Δ Μιχάλης Αγγελόπουλος , ο οποίος εξήγησε το πόσο σημαντική είναι η ψήφος στις ευρωεκλογές και η εκπροσώπηση της χώρας στο ευρωκοινοβούλιο από ανθρώπους με γνώσεις στα ευρωπαϊκά θέματα  και κυρίως ανθρώπους που υπερασπίζονται τα ελληνικά συμφέροντα. Για άλλη μία φορά τόνισε την σημασία της νησιωτικότητας για την οποία όπως είπε έχει δώσει αγώνα κυρίως στο θέμα του μειωμένου ΦΠΑ που κατάφερε τελικά να αποσυνδεθεί από τον αριθμό των μεταναστών στα νησιά.«Χρειάζεται στενή συνεργασία ανάμεσα στην αυτοδιοίκηση, στην κυβέρνηση και στους ευρωβουλευτές μας, ώστε τα νησιά μας και οι τοπικές κοινωνίες να μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο», τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος.
Κλείνοντας ευχαρίστησε την οικογένεια του και όλους όσους τον στηρίζουν στην νέα αυτή εκλογική αναμέτρηση ενώ ανανέωσε το ραντεβού του με τους Σαμιώτες   για την επόμενη  εκδήλωση που θα γίνει στην πόλη της Σάμου.
Να σημειώσουμε ότι ο Μιχάλης Αγγελόπουλος  σήμερα είναι πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ, εκπρόσωπός της σε Διεθνή Θέματα και πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Ευρωπαϊκής Κίνησης