Να συγκληθεί άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα την δασοπυροπροστασία ζητά για δεύτερη φορά με επιστολή του στον πρόεδρο του Σώματος, ο επικεφαλής και οι σύμβουλοι του περιφερειακού συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης. Η ΛΑΣ και τον Μάιο με επιστολή της ζήτησε τη σύγκληση του σώματος με αποκλειστικό το θέμα αυτό, χωρίς να υπάρξει απάντηση.
Η επιστολή της ΛΑΣ στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου:

Θέμα: Δασο-πυροπροστασία.

Κύριε Πρόεδρε,

Αυτές τις μέρες ζούμε ξανά, στην Αττική αυτή τη φορά,  μια τραγωδία με μια εκατόμβη ανθρώπινων ζωών,  κατά κύριο λόγο, λόγω της άρνησης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και των προηγούμενων, αλλά και της Περιφέρειας Αττικής, να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων αυτής της χώρας.

Σε ότι αφορά στην Περιφέρεια μας, που έχει «βεβαρημένο» ιστορικό σε πυρκαγιές, θέλουμε να θυμίσουμε ότι έχουμε ζητήσει επανειλημμένα – και στις 14 Μαΐου, με επιστολή μας προς εσάς- να συνέλθει το Περιφερειακό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την δασοπυροπροστασία στην Περιφέρεια και με  συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων (και της Κυβέρνησης).  Δυστυχώς το αίτημα μας  δεν έγινε δεκτό από εσάς και την Περιφερειάρχη, προφανώς. Με την παρούσα, επαναφέρουμε το αίτημα μας να συνέλθει άμεσα, επειγόντως το Περιφερειακό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τη δασο-πυροπροστασία και με συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων (και της Κυβέρνησης) για να εξετάσει το επίπεδο  ετοιμότητας στο οποίο βρίσκεται η Περιφέρεια και για να καλυφθούν έστω και την
τελευταία στιγμή, όσο είναι δυνατό, ελλείψεις.