ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το  Σωματείο εργαζομένων του Δήμου Ικαρίας στηρίζει τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων του Δήμου Σάμου.  Οι  εργαζόμενοι  είναι αυτοί που πληρώνουν πάντα τις αποφάσεις της κεντρικής Διοίκησης  είτε αυτό λέγεται Καλλικράτης  είτε διάσπαση του Δήμου, αναγκάζοντας    συναδέλφους  σε υποχρεωτική μετακίνηση .

 

Επίσης  το Σωματείο στηρίζει τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Γ Νοσοκομείου  Σάμου . Οι ελλείψεις  στις μονάδες Υγείας και στο δικό μας νησί (πολύ μεγαλύτερες) είναι εγκληματικές για τις ζωές μας, των παιδιών μας και των επισκεπτών των νησιών μας .

Οι ευθύνες είναι σε όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν την Υγεία σαν κόστος , πλασάροντας την  στην ανάγκη του καθενός μας, σαν ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και όχι σαν κοινωνικό αγαθό  που πρέπει να απολαμβάνει κάθε άνθρωπος .

Έχει γίνει πανάκεια να μας θυμούνται μόνο για προεκλογικές φιέστες  ή να ελπίζουμε σε φιλεύσπλαχνους χορηγούς.

Η καθημερινότητα που βιώνουμε όμως στα νησιά μας , οι συνάνθρωποι   μας που φεύγουν  από την ζωή , αβοήθητοι ,μας βροντοφωνάζουν ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο . Η  υγεία μας είναι προτεραιότητα γιατί αφορά ίδια την ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.

Απαιτούμαι την πρόσληψη μόνιμου  προσωπικού τόσο στους ΟΤΑ των νησιών μας , όσο και σε όλες της μονάδες υγείας των νησιών μας δίνοντας άμεση προτεραιότητα σε θέσης και ειδικότητες που παραμένουν εντελώς κενές καθώς επίσης σε  μονήρης θέσης προσωπικού.

Την προμήθεια  όλων των μονάδων υγείας με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή

Την στελέχωση του ΕΚΑΒ στα νησιά μας ,να μην υπάρχει περιστατικό που θα παραμείνει αβοήθητο, καθώς και άμεση μεταφορά για περιστατικά που χρήζουν ανάγκης , δεν ανεχόμαστε να κοστολογείται η ανθρώπινη  ζωή.

Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους

Διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας  για όλους , όλες τις μέρες και ώρες του χρόνου, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση

 

 

ΤΟ   ΔΣ                                         Ικαρία   23/8/2019