Ενημέρωση και Αίτημα Παρέμβασης από το Βουλευτή  Σάμου κ. Δ. Σεβαστάκη προς τον Επίτροπο Ε.Ε για τη Μετανάστευση κ. Δ. Αβραμόπουλο

Με επείγουσα αναλυτική Επιστολή, ο Βουλευτής νομού Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης ενημέρωσε τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, για την κατάσταση στη Σάμο, λόγω της συνεχιζόμενης προσφυγικής-μεταναστευτικής έντασης στο νησί. Με την επιστολή, που εστάλη στις 6-2-2019, ο Βουλευτής Σάμου ζητά την παρέμβαση του  Έλληνα Επιτρόπου για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των έντονων  προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών στη Σάμο, σε μια κρίσιμη περιοχή της ελληνικής επικράτειας, η οποία βρίσκεται στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης τον ενημερώνει πλήρως και για όλες τις πτυχές του ζητήματος.

Για την κρισιμότητα του θέματος ο κ. Σεβαστάκης έκανε σειρά συναντήσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον  Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, με Έλληνες Ευρωβουλευτές, καθώς και με αναφορά στο ζήτημα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ τέλος έφερε το θέμα εκ νέου και στη Βουλή με τη διαδικασία της Επίκαιρης Ερώτησης (1-2-2019)

Από το γραφείο του Βουλευτή