Μια πολύ όμορφη εκδήλωση αφιερωμένη στην γιορτή της μητέρας διοργάνωσαν τα μέλη του Εκπολιτιστικού Επιμορφωτικού   Συλλόγου Μυτιληνιών ο οποίος κλείνει φέτος τα 35 χρόνια ύπαρξής  του. Την εκδήλωση άνοιξε με μια σύντομη ομιλία ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυκράτης Κωνσταντινίδης ενώ στην συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε  εκ μέρους  του συλλόγου Γυναικών Μυτιληνιών η  Μαρία Αξιώτη . Tο λόγο πήρε  το μέλος του Επιμορφωτικού Συλλόγου Μυτιληνιών  Κούλα Καραμηνά  η οποία συντόνισε την όλη εκδήλωση .

Τρεις χορούς χόρεψαν τα παιδιά  του πρώτου κύκλου  και διαβάστηκαν ποιήματα  από τα παιδιά του συλλόγου ενώ  παρουσιάστηκαν  δρώμενα  με επίκεντρο την μάνα.

Επίσης  η κ. Καραμηνά- Πόθου τραγούδησε το τραγούδι Χωριό μου – Χωριουδάκι μου με την συνοδεία της Βαγγελίτσας Φτυνογιάννη στο ακορντεόν ενώ το τραγούδι Σαν απόκληρος γυρίζω τραγούδησε ο Δημήτρης Στάθαινας  με το μπουζούκι του.

Χορούς  χόρεψαν ο δεύτερος και το τρίτος κύκλος  ενώ  στο τέλος της εκδήλωσης τιμήθηκε μια μητέρα   η Μαρία Γιούργη για την προσφορά της στο σύλλογο αλλά και για τους αγώνες της στο στίβο της ζωής.

Ο σύλλογος   ευχαρίστησε επίσης με ένα μπουκέτο  την χοροδιδάσκαλο του συλλόγου Ελευθερία Καραγεωργίου.

Τα παιδιά του συλλόγου μοίρασαν σε όλες τις παρευρισκόμενες μητέρες  λουλούδια του αγρού και μοίρασαν κεράσματα.