Το ενδεχόμενο να  επιδοτηθούν οι ακτοπλοϊκές γραμμές στην νησιωτική χώρα, προκειμένου για τους μήνες της αυξημένης επιβατικής κίνησης  τα εισιτήρια να  επιστρέψουν στις αρχικές τιμές που πωλούνταν πριν από την αύξηση του επίναυλου καυσίμων ανακοίνωσε ο Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μ. Κουτουλάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ρ/Σ 2000fm «Στις δέκα με τόνο».

Ο κ. Κουτουλάκης αναφέρθηκε στο ειδικό τιμολόγιο που ισχύει σε Χίο και Λέσβο  και στις προθέσεις της κυβέρνησης να σταθεί στο πλευρό των νησιωτών . Αναφορικά με το μεταφορικό ισοδύναμο δήλωσε ότι ξεκίνησε η πληρωμή δικαιούχων επιχειρηματιών για το α΄εξάμηνο του 2021 ενώ τον Μάιο θα πληρωθούν οι νησιώτες για τα ταξίδια που πραγματοποίησαν το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Σχετικά με το Μ.Ι για τα καύσιμα  ο Γ.Γ τόνισε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου και για την Σάμο μιας και ισχύει μόνο στην Ικαρία και του Φούρνους.

Τέλος ο κ. Κουτουλάκης αναφέρθηκε στην επίσκεψη του την περασμένη Παρασκευή στην Σάμο για να δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών στις λιμενικές εγκαταστάσεις που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020 και να συζητήσει τις λεπτομέρειες της  Regattas 2022 που θα τερματίσει φέτος στον κόλπο