ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή μια δημοσίευση του κου Δημήτρη Κουμπαράκη , προέδρου του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Κρήτης, παραθέτω παρακάτω την ανάρτησή του.

θα ήθελα να ενημερώσω για την αρχή της φετινής τουριστικής σαιζόν στο νησί μας.

Η Samos Ηolidays ανοίγει την σαιζόν του 2022 την Μεγάλη Πέμπτη 21/4/2022 με δύο πτήση από Ολλανδία με τα γραφεία ( Corendon και Ross Holidays) και δύο γκρουπ από Αθήνα για τις ημέρες του Πάσχα με τον τουριστικό οργανισμό Grefis tours.

Η επόμενη ημέρα αφίξεων είναι η Δευτέρα του Πάσχα με πτήση από την Ολλανδία και γκρουπ από την Αθήνα.

Οι δυσκολίες παραμένουν πολύ μεγάλες για την τουριστική αγορά , μετά από δύο δύσκολα χρόνια με την πανδημία , τον σεισμό και τα επακόλουθα της μεταναστευτικής κρίσης , φέτος έχουμε τον πόλεμο και τα δυσβάσταχτα κόστη με τις ανατιμήσεις σε όλο τον τουριστικό κλάδο.

Οι προσπάθεια της εταιρείας μας είναι διαρκή ώστε να κρατηθεί η Σάμος στους βασικούς προορισμούς των συνεργατών μας (tour operators) και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για ευρύτερη περίοδο και νέες αγορές.

Εκ του αποτελέσματος βλέπουμε ότι υπάρχει ανταπόκριση αφού παρ όλη την αρνητική τάση που υπάρχει στην Ευρώπη ο ρυθμός  εισερχόμενων κρατήσεων είναι ικανοποιητικός.

Επίσης πολύ μεγάλη επιτυχία για φέτος είναι η οργάνωση εβδομαδιαίων γκρουπ από την Αθήνα με τον τουριστικό οργανισμό GREFIS που θα δώσει μια συνεχή διαφήμιση της Σάμου στην Ελληνική αγορά.

Ας προσπαθήσουμε φέτος , περισσότερο από κάθε άλλη φορά για καλύτερες υπηρεσίες και την έγκαιρη προετοιμασία όλων μας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Κου ΚΟΥΜΠΑΡΑΚΗ

<<Χτες ήμουνα στη Χερσονησσο . 5 Απριλίου και τα περισσότερα μαγαζιά εμπορικά κυρίως αλλά κι επισιτισμού κλειστά . Θλιβερή εικόνα ενώ ήδη υπάρχει κόσμος στην περιοχή . Θελουμε και επέκταση σεζόν Ε; Όλοι αυτοί που επέλεξαν για τις διακοπές τους τον τόπο μας, γυρίζοντας πίσω τι θα πουν στους γνωστούς τους; Πηγαίνετε στη Χερσονησο τον Απρίλιο του χρόνου που είναι έρημος τόπος ; Ντροπή κύριοι . Με τον τρόπο αυτό δεν βοηθουμε την μεγέθυνση της σεζόν με αποτέλεσμα να μην βρίσκουμε κόσμο να εργαστεί αφού η συρρίκνωση της περίοδο απωθεί τον κόσμο να εργαστεί στον τουρισμό και να ζήσει το σπίτι του. Μήπως ο Δήμος πρέπει να το δει αλλιώς ; Θέλετε άδεια λειτουργίας ; Υποχρεωτικά ανοικτά για 7 μήνες,τουλάχιστον, όλοι . Αλλιώς αίρεται η άδεια . Αφού δεν καταλαβαίνουμε μόνοι μας…>>

Σας Ευχαριστώ

Με τιμή

Kostas Ellinas
Managing Director