Την Σάμο και την Ικαρία επισκέπτεται σήμερα ο Υφυπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής  Πολιτικής Ιωάννης Παππάς βουλευτής Δωδεκανήσου . Ο κ. Παππάς το πρωί συνομίλησε με στελέχη του Λιμενικού Σώματος  αλλά και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σάμου Γιώργο Κυριαζή ο οποίος του μετέφερε την απαίτηση των Σαμιωτών για φθηνότερα εισιτήρια,  βελτίωση της διασύνδεσης μεταξύ των νησιών του Β. Αιγαίου αλλά και της σύνδεσης της Σάμου με τα Δωδεκάνησα.

Ο υφυπουργός  άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα και σύμφωνα με τον κ. Κυριαζή υπήρξε δέσμευση για εξέταση τους.

Στην  συνέχεια μετέβη  στην Ικαρία όπου συναντήθηκε με τους δημάρχους Ικαρίας και Φούρνων  αλλά και με τους υποψηφίους του κ. Αλκιβιάδη Στεφανή δηλώνοντας την αμέριστη στήριξη στην υποψηφιότητα του συνδυασμού ‘ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ’.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή “Στις 10 με τόνο” του 2000fm ανέφερε ότι στις προθέσεις του υπουργείου είναι η επιμήκυνση του δρομολογίου του Καταμαράν Dodekanhsos Sea Ways αλλά και η δρομολόγηση πλοίου που θα συνδέει αποκλειστικά τα νησιά του Β. Αιγαίου. Ανέφερε ότι το πρόβλημα κυρίως εστιάζεται στην έλλειψη πλοίων ενώ για την κατασκευή νέων δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί με τι καύσιμο θα κινούνται καθώς  το 2029 θα πρέπει να ελαχιστοποιηθούν οι ρύποι από τα καύσιμα στις θάλασσες.

Τέλος έκανε ειδική αναφορά στο Μ.Ι και για πρώτη φορά στην εκπομπή αποκάλυψε το σχέδιο της κυβέρνησης για κάρτα νησιώτη που θα απολαμβάνει πραγματικά τις εκπτώσεις λόγω μειωμένου ΦΠΑ και του μεταφορικού ισοδυνάμου που λαμβάνουν οι επαγγελματίες για την μεταφορά προϊόντων.