Πρόσκληση

 

Φίλες και φίλοι

 

Η 8η του Μάρτη «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» είναι κοντά μας και βρίσκει και φέτος τη Γυναίκα να είναι ενταγμένη στα σχέδια Ενωμένης Ευρώπης και Κυβερνήσεων, για την πλήρη εκμετάλλευσή της.

Η λεγόμενη « συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» που ετοιμάζουν, στόχο έχει την κατάργηση των δικαιωμάτων των γυναικών στην εργασία, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας και της οικογένειας.

 

Έτσι φέτος η εκδήλωση για την 8η του Μάρτη, που λόγω των Απόκρεω θα γίνει στις 16 Μαρτίου ημέρα Σάββατο στο Ξενοδοχείο Σάμος και ώρα 6μμ, θα περιλαμβάνει:

  • Βιωματική συζήτηση με θέμα

         “Η σύγχρονη γυναίκα μέσα από τους πολλούς της ρόλους¨.

Με συντονίστρια την ψυχολόγο και επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης « Φάρος» Αμπαζή Ευαγγελία.

  • Μουσικό αφιέρωμα με τη Νανά Νικολάου

Σας περιμένουμε, να ενημερωθούμε και να δώσουμε το δικό μας μήνυμα της εγρήγορσης και του αγώνα.

 

Για το Δ.Σ

 

 

Η πρόεδρος                                                            Η γραμματέας

                                                                         

          Αγγελική Βαλεοντή Δεμερτζή                             Ευαγγελία Βογιατζή            

 

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ (Μέλος ΟΓΕ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ (Μέλος ΟΓΕ)

ΟΜΑΔΑ ΟΓΕ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΟΓΕ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΩΝ ΠΑΓΩΝΔΑ ΣΑΜΟΥ “Η ΟΜΟΝΟΙΑ”

 

8 Μάρτη 2019

Παλεύουμε συλλογικά, με αγωνιστική στάση ζωής, για μόρφωση, υγεία,  εργασία με πλήρη δικαιώματα. Διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν. Δυναμώνουμε τους συλλόγους  μας, τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους (αγροτικό, φοιτητικό).

   8η Μάρτη 1857

    Οι υφάντρες και οι ράφτρες της Νέας Υόρκης σηκώνουν ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσής τους, διεκδικώντας 10 ώρες εργασίας (από 16 που δούλευαν τότε), ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους.    Σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και στο κράτος. Με εντολή κυβέρνησης και εργοδοτών, η αστυνομία ρίχτηκε με μανία πάνω στις μαχητικές διαδηλώσεις των εργατριών και τις αιματοκύλησαν.

 

   8η Μάρτη 2019

Σήμερα η επιστήμη και η τεχνολογία μπορούν να μας εξασφαλίσουν μια ζωή όπως αξίζει σε μας και στα παιδιά μας. Υπάρχουν οι δυνατότητες για σταθερή εργασία, ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος, με ελεύθερο χρόνο που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά.

Οι ανάγκες μας όμως βρίσκουν εμπόδιο στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων και των περιφερειακών και τοπικών διοικήσεων. Γιατί αυτοί δεν θέλουν να καλύψουν τις δικές μας ανάγκες, αλλά θέλουν να μεγαλώσουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ

Γνωριστείτε και γραφτείτε μαζικά στους Συλλόγους και στις Ομάδες μας Στο Βαθύ, στους Μυτιληνιούς, στο Καρλόβασι, στο Μαραθόκαμπο. Κάντε δυνατά τα εργατικά σωματεία  που δεν τα διπλώνουν μπροστά στους εργοδότες, αλλά μάχονται καθημερινά για τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων γυναικών για σταθερή και μόνιμη εργασία, με πλήρη δικαιώματα, ολόπλευρη προστασία της μητρότητας, ικανοποίηση των ιδιαίτερων βιολογικών αναγκών μας και των αναγκών των οικογενειών μας, των παιδιών και των ηλικιωμένων, με τη δημιουργία και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών.

Αγωνιζόμαστε για μια ζωή χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.

 

Τοπικά  διεκδικούμε:

 

Πλήρης στελέχωση του Νοσοκομείου, του ΕΚΑΒ, του Κέντρου Υγείας και των αγροτικών ιατρείων του νησιού με μόνιμο προσωπικό. Πλήρη στελέχωση της Παιδιατρικής κλινικής

* Κλείσιμο του hot spot. Όχι στη δημιουργία νέου. Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα. Εκπαίδευση παιδιών προσφύγων και μεταναστών με αποκλειστικά κρατική ευθύνη. Έξω οι ΜΚΟ από τις δομές. Διασφάλιση απαραίτητου εκπαιδευτικού, επιστημονικού, βοηθητικού προσωπικού, με εμβολιασμούς και ιατρικές βεβαιώσεις από δημόσιες δομές υγείας. Ασφαλής μεταφορά των παιδιών, επαρκή χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων. Οι αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την προστασία των παιδιών.

* Όχι στη θεσμοθέτηση “χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών” και την παράδοση της απεξάρτησης σε επιχειρηματικά συμφέροντα και ΜΚΟ. Λέμε όχι σε όλα τα ναρκωτικά. Στηρίζουμε τη δημιουργία δημόσιων και δωρεάν θεραπευτικών κοινοτήτων με στεγνά προγράμματα, για την κοινωνική επανένταξη των χρηστών. Στηρίζουμε τη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης και του «Φάρου» στη Σάμο

* Ασφαλείς, σύγχρονες, φτηνές ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες μεταξύ των νησιών και με την ηπειρωτική Ελλάδα.

* Πρόγραμμα αντιμετώπισης του υποσιτισμού στα σχολεία με παροχή δωρεάν μικρού γεύματος σε όλους τους μαθητές από το δήμο

* Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών με δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα.

* Ένταξη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας με επαρκές και μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

* Κατασκευή ξενώνα ενηλίκων- κακοποιημένων γυναικών.

* Κατασκευή κτιρίου για Παιδικό Σταθμό και Νηπιαγωγείο στους Μυτιληνιούς. Επισκευή, συντήρηση του Πνευματικού Κέντρου Μυτιληνιών, και του αγροτικού ιατρείου. Συντήρηση και εμπλουτισμός με νέα όργανα των παιδικών χαρών.

*Στελέχωση περιφερειακού ιατρείου Μαραθοκάμπου με γιατρό γενικής ιατρικής, μαία και νοσηλεύτρια. Άμεση υλοποίηση της απόφασης για τη δημιουργία νέου  Νηπιαγωγείου Μαραθοκάμπου. Συντήρηση της παιδικής χαράς Μαραθοκάμπου, κατασκευή νέων παιδικών χαρών στον Όρμο και Κάμπο, σύμφωνα με τις κατάλληλες προδιαγραφές. Αποκατάσταση  δικτύου ύδρευσης, αποχέτευσης Μαραθοκάμπου (όπου υπάρχουν αμιαντοσωλήνες)-ποιοτικό νερό για όλους τους κατοίκους του χωριού. Επισκευή, συντήρηση και καθαριότητα του κλειστού γυμναστηρίου Μαραθοκάμπου,

* Κατασκευή αξιοπρεπούς αγροτικού ιατρείου στο Ηραίον σύμφωνα με τις προδιαγραφές και το σχέδιο που έχει κατατεθεί στο Δήμο από το Σύλλογο «Η ΟΜΟΝΟΙΑ». Συντήρηση και εμπλουτισμός με νέα όργανα της παιδικής χαράς Ηραίου.

* Πλήρη στελέχωση και λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων.

 

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ

 

 Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου Σάββατο 16 Μαρτίου  στο ξεν. ΣΑΜΟΣ 6μμ. Βιωματική συζήτηση “Η σύγχρονη γυναίκα μέσα από τους πολλούς της ρόλους¨. Μουσικό αφιέρωμα με τη Νανά Νικολάου.

 

Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών – 17 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο ώρα 7μμ. Ενημέρωση για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών από τον παιδίατρο Ευάγγελο Γραμματικό

 

Ομάδα ΟΓΕ Μαραθοκάμπου – Περιοδεία σε Μαραθόκαμπο, Κουμέικα,

                                                         Όρμο και Κάμπο Μαρ\μπου

 

-Σύλλογος «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» Παγώνδα- 8 Μάρτη στο Πολιτιστικό Κέντρο 5μμ

                                                         Ιστορικό- ποιήματα- Ζωντανή Μουσική