Προς

   Αντιπεριφερειάρχη   Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Χριστόφα

   ΚΟΙΝ: Πρόεδρο  Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κ. Αρώνη.

               Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σάμου κ. Β. Πανουράκη.

               Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χίου κ. Π. Μπουγδάνο.

                                                                       

                               ΑΙΤΗΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Θέμα: « Άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, με θέμα την ενημέρωση για  τις επιπτώσεις από το σεισμό και το σχέδιο αναπτυξιακού προγραμματισμού της Περιφερειακής αρχής για την αποκατάσταση των  ζημιών.

 

κ. Αντιπεριφερειάρχα,

 

Ένας μήνας έχει περάσει από το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου, που έπληξε τα νησιά Σάμος, Χίος, Ικαρία  κλπ.και θεωρούμε αναγκαίο  να κατατεθεί στην ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου μία αναλυτική καταγραφή των ζημιών που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένους αριθμούς για κάθε νησί , για κάθε κατηγορία υποδομών. Πόσα σχολειά, πόσα δημόσια κτίρια, εργασιακοί χώροι εκκλησίες, μνημεία, λιμάνια, οδικό δίκτυο κλπ έχουν υποστεί ζημιές, πόσα κρίθηκαν ακατάλληλα, ή χρίζουν άμεσης αποκατάστασης προκειμένου όλοι να έχουμε μια πλήρη και πραγματική εικόνα.

Ενα μήνα μετά επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας για μονοθεματική σύγκλιση του Περιφερειακού συμβουλίου, συνεδρίαση κατά την οποία θα συζητηθούν:

— Οι προτάσεις  της Περιφερειακής αρχής , των  περιφερειακών συμβούλων ως προς τους άμεσους(συμβολή/συνέργειες με τους Δήμους),αλλά  και τους μακροπρόθεσμους στόχους  που θα  βάλουμε για να επανέλθει η κανονικότητα στους κατοίκους της Σάμου, να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός σε όλα τα νησιά, να διεκδικήσουμε τρόπους και χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα αποζημιώνουν πλήρως τόσο τους κατοίκους της Σάμου αλλά και όσους επλήγησαν σε Χίο και Ικαρία.

Να προχωρήσουμε άμεσα σε ελέγχους όλων των δημόσιων κτιρίων, σχολικών εγκαταστάσεων, εργασιακών χώρων της Περιφέρειας, για να μην θρηνήσουμε πρωτίστως, άλλες ανθρώπινες απώλειες….

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου

      Κυρίτση Αγλαία

      Αμπαζής Γιώργης                                          

      Φιλιππής Σταμάτης                                            

      Σταμούλος Στέλιος