ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους 27 εργαζόμενους με σύμβαση έργου με το πρόγραμμα Philos που διαχειρίζεται το ΚΕΕΛΠΝΟ χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση το οποίο πρόγραμμα έχει λήξει από τις 19 Αυγούστου και οι 27 εργαζόμενοι από τους οποίους οι 11 απασχολούνται στο Γ.Ν. Σάμου και οι 16 στο ΚΥΤ Σάμου, οι οποίοι  καλύπτουν εξολοκλήρου το ιατρικό και ψυχοκοινωνικό έργο.

Αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα ενώ συνεχίζουν να προσφέρουν το έργο τους . Απαιτούμε από το Υπουργείο Υγείας και από το ΚΕΕΛΠΝΟ την άμεση τακτοποίηση πρόσληψη των εργαζομένων ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες  τους οι οποίες είναι απαραίτητες.

Καταγγέλλουμε κάθε είδος ελαστική μορφή εργασίας με μπλοκάκια και  κάθε είδος σύμβαση  χωρίς εργασιακά δικαιώματα ,ωράριο, αναρρωτική, κανονική άδεια,  άδειες τοκετού κ.α.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου  Σάμου απαιτεί την άμεση μονιμοποίηση των παραπάνω εργαζομένων και όλων των συμβασιούχων  με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.