Με επιστολή της  η  Περιφερειακή Παράταξη της  Λαϊκής Συσπείρωσης  ζητά από την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου. Χ.Καλογήρου, τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας των προσφύγων και μεταναστών που είναι εγκλωβισμένοι στην Περιφέρεια Β.Αιγαίου:  Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

 

 

«Κυρία Περιφερειάρχη,

 

Είναι γνωστές οι άθλιες συνθήκες μέσα στις οποίες «φιλοξενούνται»  στα νησιά μας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων και πολλά βρέφη, παιδιά, γυναίκες και γέροι. Οι συνθήκες αυτές γίνονται κυριολεκτικά ανυπόφορες και δραματικά επικίνδυνες με την κακοκαιρία και το ψύχος που πλήττουν την Περιφέρεια μας τις τελευταίες μέρες.

 

Πριν χαθούν ζωές, θεωρούμε ότι η περιφερειακή Αρχή οφείλει να παρέμβει προς την Κυβέρνηση και να απαιτήσει να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στέγαση όλων αυτών που ζουν σε σκηνές ή ακόμα και εντελώς στο ύπαιθρο, σε χώρους ανθρώπινους και θερμαινόμενους.

 

Ταυτόχρονα όμως, παίρνοντας υπόψη την εγκληματική ανεπάρκεια και υποκριτικές-δημαγωγικές  υποσχέσεις και διακηρύξεις της Κυβέρνησης και αδιαφορία της ΕΕ, θεωρούμε ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να συνεχίζει να παίζει το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου. Επιβάλλεται να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα προστασίας αυτών των συνανθρώπων μας, που οι ιμπεριαλιστικές πολεμικές επεμβάσεις και εκμετάλλευση υποχρέωσαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους, αξιοποιώντας τις όποιες δυνατότητες έχει και αντλώντας κονδύλια από τα 2,5 εκατ. των ταμειακών διαθεσίμων που καταθέσατε στην Τράπεζα της Ελλάδας.

 

Προτείνουμε για άλλη μια φορά και εγγράφως την συγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα το προσφυγικό-μεταναστευτικό με πρόσκληση και προς την Κυβέρνηση και τους Δήμους της Περιφέρειας.

 

Επίσης παρακαλώ να βρείτε συνημμένες τις ανακοίνώσεις του Εργατικού Κέντρου Σάμου – Ικαρίας – Φούρνων, της οποίας το περιεχόμενο προσυπογράφουμε ως Λαϊκή Συσπείρωση και ΚΚΕ».

 

Με τιμή

 

Στρατής  Κόρακας

Περιφερειακός Σύμβουλος

Επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου»