Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης Σάμου έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα  του ο Ιερός Ναός του Αγίου Θεοδώρου. Την Πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος ο οποίος ευχήθηκε στους παριστάμενους  για καλή και δημιουργική χρονιά.

Τις ευχές του για τη νέα χρονιά έδωσε και ο εφημέριος του Ναού Δημήτρης Ρηγάκης ο οποίος  αναφέρθηκε στην προσπάθεια  που έχει ξεκινήσει για την αναστήλωση του καμπαναριού μια προσπάθεια στην οποία αρωγός στάθηκε  ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου αφού όπως είπε ο κ. Ρηγάκης η περιφέρεια θα εντάξει  στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  σχετικό κονδύλι για το συγκεκριμένο έργο τοοποίο θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα. Ο πατήρ Ρηγάκης ευχαρίστησε επίσης όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και ειδικότερα την Επιτροπή της Ενορίας , τις εθελόντριες της Ενορίας που ακούραστα πάντα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και  τους 7 καθηγητές που χωρίς αμοιβή  βοηθούν στα μαθήματα παιδιά συμπολιτών   που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για φροντιστήρια.

Οι  παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα σπιτικά εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες της Ενοριακής Επιτροπής ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν , ο Αντιπεριφεριάρχης, ο Λιμενάρχης, ο διοικητής της 79 ΑΔΤΕ, ο διοικητής της Αεροπορίας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος Πάρις Παπαγεωργίου, ο διοικητής και ο διευθυντής του Νοσοκομείου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση κρητικών χορών από το χορευτικό τμήμα της Ενορίας και χοροδιδάσκαλο τον  Στέλιο Ντίνο  .