Πρόκειται για ένα επαναλαμβανόμενο κάθε χρόνο και καλύτερο θαύμα, αυτό που γίνεται στο Ηραίον κάθε 7,8,9 Αυγούστου. ΄Ενα φεστιβάλ μεγάλης εμβέλειας από έναν σύλλογο ενός μικρού οικισμού,αλλά από ανθρώπους που πίστεψαν και πιστεύουν σ΄ αυτό. Δεκαέξι χρόνια φέτος από εκείνα τα δειλά βήματα μιας δύσκολης αρχής που έμελλε να εξελιχτεί σε ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός κάθε καλοκαιριού, στο νησί μας. Δίπλα στα μεγαλεία της αρχαιότητας συντελείται κάθε χρόνο ένα γεγονός που ξεφεύγει από τα στενά όρια ενός μικρού νησιού. Μεγάλα ονόματα της ροκ σκηνής, ξένης και ελληνικής, πέρασαν σ΄ αυτά τα δεκαέξι χρόνια, ανεβάζοντας τον πήχυ τόσο,  όσο να θεωρείται το IREON MUSIC FESTIVAL μια διοργάνωση εφάμιλλη μεγάλων διοργανώσεων, μεγάλων πόλεων.

Φέτος όλα τα μουσικά σχήματα έδωσαν τον τόνο τους την κάθε βραδιά και η αθρόα προσέλευση μαρτυρά την αποδοχή του κοινού, που δεν περιορίστηκε καθόλου ηλικιακά.

Το Μουσικό Φεστιβάλ του Ηραίου είναι και ένα παράδειγμα για μίμηση, προς όλους τους υπόλοιπους, συλλόγους και φορείς, για το τι μπορεί να γίνει, όταν υπάρχει αγάπη για τον τόπο, έμπνευση και διάθεση για προσφορά.

Και του χρόνου εδώ με το 17ο IREON MUSIC FESTIVAL ακόμα πιο δυνατά, ακόμα πιο εντυπωσιακά.