Δημοτικό Συμβούλιο 3ης Απριλίου 2023

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα στις 3 Απριλίου 2023, η δημοτική παράταξη “Ανατροπή”, πριν την έναρξη της ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε στο Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου που βρίσκεται στο Ηραίο Σάμου. Γνωρίζουμε ότι μέχρι τέλος του έτους θα πρέπει να λειτουργήσει και επιπρόσθετα πολλά εκθέματα δεν έχουν ακόμα μεταφερθεί στον χώρο – ένα εκ των οποίων βρίσκεται ακόμα καταπλακωμένο (εξαιτίας του σεισμού) σε μια αποθήκη στο Καρλόβασι. Επομένως, προκύπτει το εύλογο ερώτημα εάν είναι εφικτή η λειτουργία του μουσείου τις προβλεπόμενες ημερομηνίες και εάν έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση του συγκεκριμένου καϊκιού. Η απάντηση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ήταν ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχουν έρθει όλα τα εκθέματα και όλα θα είναι έτοιμα για την λειτουργία του μουσείου.

Εν τέλει, χθες 5 Απριλίου, ως δια μαγείας το καΐκι στο Καρλόβασι απεγκλωβίστηκε, μετά από περίπου 2,5 χρόνια από τον σεισμό!  Ως παράταξη ευελπιστούμε να διεκπεραιωθούν εγκαίρως όλα όσα έχουν ειπωθεί και να επιτευχθεί ομαλά η λειτουργία του μουσείου.

Κατά την ημερήσια διάταξη, συνειδητοποιήσαμε για ακόμη μια φορά την καθυστέρηση που υπάρχει στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου. Δυστυχώς, ένα τέτοιο “εργαλείο” που θα βοηθούσε την λειτουργία του Δήμου (μόνιμες προσλήψεις υπαλλήλων, μεταθέσεις, αποσπάσεις κτλ.) ακόμα δεν έχει διευθετηθεί· θα τελειώσει η θητεία της νυν δημοτικής αρχής και ακόμα θα αναμένουμε τον ΟΕΥ του Δήμου μας.

Τέλος, αναφορικά στη λειτουργία της “λαϊκής αγοράς – στάσιμου εμπορίου” στην πόλη της Σάμου, διαπιστώσαμε την αθέτηση ακόμη μίας υπόσχεσης εκ μέρους της δημοτικής αρχής: στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 19/12/2022 είχαν υποσχεθεί ότι θα γίνουν άμεσα όλες οι κατάλληλες εργασίες στον ήδη υπάρχοντα χώρο, προκειμένου ο χώρος αυτός να καταστεί κατάλληλος για τους παραγωγούς και εύκολα προσβάσιμος για τους καταναλωτές. Πέρασαν πάνω από 3 μήνες και υποσχέθηκαν πάλι το ίδιο ότι θα γίνει άμεσα.