Την επιθυμία του να υπάρξουν άμεσα προτάσεις που να υποδεικνύουν χώρους για την κατασκευή Σφαγείου στο νησί της Σάμου εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης. Αναλυτικά ο κ. Μουτζούρης αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει από τον Ιανουάριο του 2022 χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχουν ανταποκριθεί κυρίως ο Δήμος Ανατολικής Σάμου.  Υπήρξαν κάποια σημεία που υποδείχτηκαν από ιδιώτη κτηνοτρόφο που παραχωρεί  ένα οικόπεδο 4 στρεμμάτων περίπου στη Ζερβού αλλά και ένα οικόπεδο που δίνει η Μητρόπολη Σάμου στο Κουρούντερε της Σάμου. Μένει να υπάρξει έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τους συγκεκριμένους χώρους η να βρεθούν άλλοι που να πληρούν τις προδιαγραφές για να συμφωνήσουν οι δήμαρχοι και στην συνέχεια η Περιφέρεια να ολοκληρώσει με ιδίους πόρους την κατασκευή του διαδημοτικού σφαγείου το οποίο μετά θα παραδοθεί στους δήμους για να το λειτουργούν. Ο  κ. Μουτζούρης ανέφερε ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση έως 1 εκ. ευρώ  για κάθε σφαγείο που θα κατασκευαστεί στην Ικαρία και στην Σάμο.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στα έργα των λιμένων που προχωρούν καθώς και στην νομιμοποίηση του Λιμενικού Καταφυγίου του Ηραίου που όπως δήλωσε χρειάστηκαν 2,5 χρόνια για να λάβει τις σχετικές αδειοδοτήσεις. Η κατασκευή του εντάχθηκε  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Αλιεία και Θάλασσα».

Επίσης ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις επισκέψεις που πραγματοποίησε στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Σάμου καθώς και στη Βιβλιοθήκη. Επίσης συνομίλησε με το σύνολο των προέδρων Κοινοτήτων της Δυτικής Σάμου καθώς και τους προέδρους των Δ.Κ Σαμίων και Βαθέος οι οποίοι του μετέφεραν τα προβλήματα τους.

Αναφορικά με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές  δήλωσε  ότι θα είναι ξανά ανεξάρτητος υποψήφιος.

«Δεν θα επιδιώξουμε χρίσματα. Στην αυτοδιοίκηση καλό είναι κανείς να έχει τις πολιτικές  του πεποιθήσεις τις οποίες διατηρεί, αλλά στην τοπική αυτοδιοίκηση καλό είναι να έχεις την ανεξαρτησία της σκέψεως και της δράσεως. Αν τα κάνεις καλά θα κριθείς ευμενώς στις εκλογές, αν δεν τα κάνεις καλά θα κριθείς δυσμενώς» δήλωσε λέγοντας ότι ο κόσμος θα αποφασίσει αν το έργο του ήταν καλό ενώ εξήρε το έργο του Αντιπεριφερειάρχη Β. Πανουράκη και των υπαλλήλων των τεχνικών υπηρεσιών.

ο Περιφερειάρχης.