Παρά τις υποσχέσεις από τους αρμόδιους για άμεση λύση του προβλήματος, το οποίο έχει προκύψει μετά τις τελευταίες πυρκαγιές που ξέσπασαν προ ημερών στο Κ.Υ.Τ Σάμου με τους 500 μετανάστες, σήμερα πραγματοποιείται επαναεισδοχή τους στο Κ.Υ.Τ.

Ως Αντιπεριφερειάρχης Σάμου και  συνεπής σε όσα μέχρι σήμερα η Περιφερειακή Αρχή έχει υποστηρίξει, θέλω να ενημερώσω τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μου, ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία φορέων του νησιού με θέμα συζήτησης την κατάληψη του Περιφερειακού δρόμου από μετανάστες, γεγονός το οποίο δημιούργησε εκτός των άλλων προβλημάτων και δυσκολία στην καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων της πόλης  και αφού ήρθα σε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη, πρότεινα την μεταφορά με πλοία των ανθρώπων αυτών εκτός νησιού και όχι την επαναφορά τους εντός Κ.Υ.Τ.

Αφενός οι συνθήκες που διαβιούν εν μέσω της κρίσης του Κορωναϊού αποτελούν απειλή για την δημόσια υγεία του νησιού καθώς δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα που έχει προτείνει ο ΕΟΔΥ, αφετέρου αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να ξεκινήσει η ουσιαστική αποσυμφόρηση του νησιού την οποία εδώ και μήνες εξαγγέλλει η Κυβέρνηση.

Ευελπιστώ πως έστω και αργοπορημένα η Κυβέρνηση όπως κατάφερε αλλάζοντας τακτική να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των νησιωτών  και να  φυλάξει επιτυχημένα τα σύνορά μας για τον μήνα Απρίλιο μηδενίζοντας τις αφίξεις νέων μεταναστών- προσφύγων, (κάτι που φυσικά ελπίζουμε να διατηρηθεί), έτσι θα  καταφέρει έστω και αργοπορημένα να συνειδητοποιήσει πως η μεταφορά των μεταναστών εκτός νησιού είναι απαραίτητη για το ξεκίνημα της σταδιακής επαναφοράς στην ομαλή και αξιοπρεπή διαβίωση της πόλης.

Δεν επαιτούμε αποσυμφόρηση αλλά την απαιτούμε. Δεν αξίζουμε και δεν είναι δίκαιη η κοινωνική, πολιτισμική, ανθρωπιστική και οικονομική  καταστροφή που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Καλούμε τους υπεύθυνους να υλοποιήσουν τις προεκλογικές τους εξαγγελίες απέναντι στον λαό της  Σάμου.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΟΥΡΑΚΗΣ