ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΞΕΡΗΖΩΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟ

 

Οργή και αγανάκτηση, πέρα από θλίψη για τους ξεριζωμένους, προκαλούν τα δύο νέα ναυάγια με μια νεκρή γυναίκα στη Σάμο και τέσσερα νεκρά παιδιά στη Λέσβο.

Πρόσφυγες και μετανάστες πλήρωσαν με τη ζωή τους την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. ευθύνη για την οποία φέρνουν τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και όλες οι προηγούμενες που έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε αυτή, ενώ ταυτόχρονα πρωτοστάτησαν και συνεχίζουν να πρωτοστατούν στην εφαρμογή των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή. Είναι αυτοί οι σχεδιασμοί που καταδικάζουν τους λαούς στη φτώχεια και την προσφυγιά.

Είναι η ίδια πολιτική που αυτές τις μέρες δίνει άλλοθι σε διάφορες φασιστικές ομάδες στον Έβρο να οργανώνουν πογκρόμ και να επιτίθονται σε πρόσφυγες.

Η τραγωδία αυτή, τα ναυάγια και οι νεκροί δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν όσο δεν λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις του ΚΚΕ .

Καλούμε τον λαό της Σάμου να μη συμβιβαστεί με την κανονικότητα του θανάτου ξεριζωμένων ανθρώπων και την καθημερινότητα των πολύνεκρων ναυαγίων.

  • Να στηθούν τώρα επιτροπές ασύλου στην Τουρκία.
  • Να απεγκλωβιστούν άμεσα πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά και την ενδοχώρα.
  • Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους που φέρνουν τεράστιους κινδύνους για τον λαό και προκαλούν τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων.
  • Να μη γίνουν τα νησιά μας αποθήκες ψυχών. Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα – φυλακές συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο και στη υπόλοιπη χώρα.

 

Σάμος, 28-8-2023