ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ 7ης ΦΛΕΒΑΡΗ.

 

Η σημερινή κινητοποίηση που διοργανώνει ο δήμος Ανατολικής Σάμου στις 4 μμ, με μόνο αίτημα την αποσυμφόρηση του νησιού, υπολείπεται κατά πολύ, από τη μόνη ρεαλιστική πρόταση που έχει διακηρύξει ο λαός της Σάμου με την πάνδημη κινητοποίησή του στις 7 Φλεβάρη 2019:

  • Να κλείσουν όλα τα χοτ σποτ στα νησιά.
  • Κανένα νέο χοτ σποτ οπουδήποτε στη Σάμο.
  • Μεταφορά των υπηρεσιών ασύλου και προσφύγων – μεταναστών σε κέντρα με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στην ηπειρωτική Ελλάδα.
  • Γρήγορη και εμπεριστατωμένη διαδικασία για να παίρνουν οι πρόσφυγες και μετανάστες ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες που επιθυμούν.
  • 100% αποζημίωση όλων των κατοίκων που έχουν υποστεί ζημιές γύρω από το χοτ σποτ της Σάμου και στα άλλα νησιά.

 

Συμμετέχουμε στη σημερινή κινητοποίηση με το παραπάνω διεκδικητικό πλαίσιο και απαιτούμε επιπλέον και άμεσα: Έκτακτα μέτρα για τους άστεγους πρόσφυγες και μετανάστες μετά την πρόσφατη φωτιά στον καταυλισμό.

 

Καλούμε το λαό του δήμου μας να εκφράσει  με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του στα θύματα των πολέμων της φτώχιας και της εξαθλίωσης. Να βάλει στο στόχαστρο της πάλης του, τους αίτιους της προσφυγιάς και της μετανάστευσης που είναι οι πολεμικές επεμβάσεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε και η καταλήστευση του πλούτου των χωρών και των λαών  από τα μονοπώλιά τους..