ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φόρος  τιμής στους ήρωες μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού στη Σάμο, αποτέλεσε η εκδήλωση προς τιμήν τους που έγινε την Κυριακή  30 Ιούλη 2023 στη θέση «Ξυνιάς» του Κέρκη από την Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ και την ΚΟΒ Μαραθοκάμπου του Κόμματος.

Στην εκδήλωση στεφάνη κατέθεσαν η Ελισάβετ Πόθα εκ μέρους της ΚΟΒ Μαραθοκάμπου του ΚΚΕ, ενώ έκαναν και χαιρετισμό η Κούλα Καραμηνά -Πόθου εκ μέρους του Παραρτήματος Σάμου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και ο Μανώλης Τσακουμάκης εκ μέρους του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κώστας Μακρής μέλος της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο ίδρυσης και δράσης του ΔΣΕ υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων:«Ένα πράγμα αποδείχθηκε και απ’ αυτή την ιστορική περίοδο. Η ίδια η επιστημονική θεωρία του Μαρξισμού – Λενινισμού ότι η ταξική πάλη δεν καταργείται αλλά εκφράζεται ανάλογα με τις συνθήκες της εποχής με τη μια ή την άλλη μορφή.

Από αυτή την αλήθεια πηγάζει και η ανάγκη της θεωρητικής επάρκειας και της πολιτικής και οργανωτικής ετοιμότητας του Κομμουνιστικού Κόμματος να καθορίσει με τη στάση του την έκβαση του αγώνα προς όφελος της εργατικής τάξης και των συμμάχων της

Και ακόμη ένα πράγμα, διδάσκει: Όταν μπροστά στο κομμουνιστικό κίνημα, στο εργατικό – λαϊκό  κίνημα μπαίνει αμείλικτα το ερώτημα «Υποταγή ή αντεπίθεση» η απάντηση είναι μία και πρέπει να είναι αποφασιστική: Αντεπίθεση για να γίνει ο λαός κυρίαρχος στην οικονομική και πολιτική εξουσία».

Σε σχέση με τα σημερινά καθήκοντα και τη μάχη των δημοτικών εκλογών, ο ομιλητής αφού απηύθυνε κάλεσμα στο λαό και τη νεολαία για επαγρύπνηση και λαϊκή κινητοποίηση για την προστασία του φυσικού πλούτου του νησιού μας από πυρκαγιές,  τόνισε:

«Αυτές τις μέρες δίνουμε τη μάχη της συγκρότησης των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ, της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου. Ψηφοδέλτια μάχης για τα λαϊκά προβλήματα και όχι πασαρέλα δημοσιότητας όπως τα έχουν καταντήσει τα αστικά κόμματα και οι συνδυασμοί τους.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να γυρίσουν τη πλάτη στη κοροϊδία των δήθεν ανεξάρτητων συνδυασμών. Εδώ είναι μικρός ο τόπος και γνωριζόμαστε. Αν ψάξουμε τις λίστες των υποψηφίων τους θα βρούμε να φιγουράρουν κομματικά στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ , ακόμη και Χρυσαυγίτες θα βρούμε μέσα εκεί. Αλλά πολύ περισσότερο θα βρούμε τους «λαγούς» των μεγαλοξενοδόχων, των εργολάβων και των επίδοξων «επενδυτών» για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους και τα κέρδη τους  μέσα και από την Τοπική Διοίκηση. Η μόνη ανεξαρτησία που έχουν να επιδείξουν όλοι τους,  είναι αυτή από τις λαϊκές ανάγκες, τις οποίες συχνά – πυκνά χλευάζουν και λοιδωρούν όταν τις προβάλλει με επιμονή και συνέπεια, μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση.

Παλεύουμε για την εκλογή περισσότερων κομμουνιστών, αγωνιστών, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, που θα αντιπολιτεύονται την πολιτική του κεφαλαίου και θα βρίσκονται στο πλευρό του λαού του νησιού μας. Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μοναδική μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στους δήμους και στη Περιφέρεια

Αλλά και κάθε μέρα, κάθε ώρα, θα βρισκόμαστε μαζί με το ΚΚΕ παρόντες στη πρώτη γραμμή των αγώνων των εργαζομένων, της νεολαίας, στον χώρο δουλειάς, στα χωριά και τις γειτονιές, στο σχολείο, στο Πανεπιστήμιο.

 

Γιατί με το ΚΚΕ ψηλά και τον λαό μπροστά, έτσι μόνο γράφεται η Ιστορία!.

Τιμή και δόξα στους αθάνατους μαχητές και μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας!

Τιμή και δόξα στους σταυραετούς του Κέρκη και του Καρβούνη!»

 

Οι εκδηλώσεις της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ για το Δημοκρατικό Στρατό Σάμου συνεχίζονται την Κυριακή 13 Αυγούστου στο κοινοτάφειοστη Λέκκα.

 

Σάμος 31-7-2023