Το 2ο «ταξίδι στην ελληνική παράδοση» με μέριμνα και οργάνωση του Μαυρογενείου ΕΠΑΛ Σάμου, όλοκληρώθηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου το βράδυ στο Αμφιθέατρο των Λυκείων στο Βαθύ. Πλήρωμα οι χορευτικές ομάδες του «οικοδεσπότη», του εσπερινού ΕΠΑΛ,του 2ου Γυμνασίου Σάμου και των ομάδων των πολιτιστικών συλλόγων του Λυκείου Ελληνίδων, Παράρτημα Σάμου, του Χορευτικού Ομίλου ΧΟΡ.Ο.Σ., του Π.Σ. Βαθέος Καπετάν Λαχανάς και του Π.Σ. Χώρας ΕΙΡΗΝΗ και επιβάτες όσοι κατέκλυσαν το Αμφιθέατρο και έδειξαν τον ενθουσιασμό τους, με το ζεστό τους χειροκρότημα.

Οι εναλλαγές των χορευτικών ομάδων στην σκηνή σε δευτερόλεπτα, χωρίς κενά και οι χοροί τρεις για κάθε σύνολο, για να μην κουράζουν, όλα μελετημένα. Την αρχή έκαναν τα λιλιπούτεια μέλη του Π.Σ. Χώρας που παρουσίασαν επί σκηνής δύο παιχνίδια, από κείνα που έπαιζαν τα παιδιά κάποτε, και  που σήμερα είναι μπαμπάδες ή και παππούδες τους. ΄Ολες οι χορευτικές ομάδες ήταν άψογες, δείγμα ότι σε όλα τα σχήματα γίνεται σοβαρή δουλειά σε όλες τις ηλικίες.

Παρουσιάστρια της βραδιάς η κα Ευγενία Θέμελη, του Λυκείου Ελληνίδων και από πλευράς επισήμων, παρόντες που απηύθυναν και χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου .Νίκος Κατρακάζος, ο Δήμαρχος κ.Μιχάλης Αγγελόπουλος, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κ. ΄Αννη Ανδρεάδη, ο περιφερειακός διευθυντής Βθμιας εκπαίδευσης κ.Καλάργαλης και ο τοπικός προϊστάμενος κ. Ταμπαχανιώτης, καθώς και ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Σάμου Ευάγγελος Τσεσμελής. Ψυχή της όλης διοργάνωσης και εμπνευστής από πέρσι που ξεκίνησε ο καθηγητής του ΕΠΑΛ και χοροδιδάσκαλος κ. Μάκης Ευαγγέλου.

Στο τέλος ο διευθυντής του ΕΠΑΛ κ.Τσεσμελής απένειμε αναμνηστικό πάπυρο για την συμμετοχή τους,, στους υπεύθυνους χορευτικών ομάδων καθώς και στους χοροδιδασκάλους. Η πρόθεση των διοργανωτών είναι του χρόνου να υπάρξει κάτι καλύτερο και μεγαλύτερο, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης.