Εκδήλωση με τίτλο «Τα Βουρλά της καρδιάς μας» διοργάνωσε η ΄Ενωση Μικρασιατών Σάμου, με την συμπαράσταση της ΄Ενωσης Βουρλιωτών Μικρας Ασίας, το Σάββατο το βράδυ στην αίθουσα του Δήμου Σάμου. Κατάμεστη πάνω-κάτω η αίθουσα από κόσμο μεταξύ των οποίων βέβαια αρκετοί απόγονοι Βουρλιωτών. Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της και ευχαριστίες σε όσους συνέβαλλαν η πρόεδρος της ΄Ενωσης Μικρασιατών Σάμου κα ΄Αννα Ψαρά.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Σάμου που απουσίαζε απηύθυνε ο πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου Σάμου κος Κώστας Αμυρσώνης, ο οποίος διάβασε και επιστολή του δημάρχου προς τον νέο μετά από το 1922 επίσκοπο Σμύρνης.
Στη συνέχεια η πρόεδρος καλωσόρισε τους καλεσμένους, καταρχήν τον πρόεδρο της ΄Ενωσης Βουρλιωτών Μικράς Ασίας κο Φώτη Καραλή  και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος κο Δημήτριο Παντέλα
Την κεντρική ομιλία για την ιστορία της πόλης των Βουρλών των αρχαίων Κλαζομενών, από συστάσεώς της ως την καταστροφή του 1922, έκανε ο φιλόλογος κος Θεόδωρος Κοντάρας
Το πρόγραμμα της βραδιάς συνεχίστηκε με την χορωδία της ΄Ενωσης Μικρασιατών Σάμου και το χορευτικό συγκρότημα Βουρλιωτών Σάμου, που χόρεψε χορούς της Ερυθραίας Μ.Ασίας, με την συνοδεία μουσικού σχήματος της ΄Ενωσης.