ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΓΚΡΙΜΜ

10/07/2023 Πορφυριάδα σχολή Καρλόβασι ώρα 21:00

11/07/2023 Αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου ώρα 21:00

Η μαγευτική παράσταση που ξεσηκώνει όλη την Ελλάδα συνεχίζει για 16 η σεζόν, ανανεωμένη με καινούργια παραμύθια και συντελεστές, με ακόμη περισσότερα ταξίδια και γέλια!!!
Mια φορά και έναν καιρό… και το ταξίδι ξεκινά! Ποιος δεν ξέρει τους Αδελφούς Γκριμμ; Τους συγγραφείς και συλλέκτες παραδοσιακών παραμυθιών. Ποιος δεν ξέρει τα παραμύθια τους; «Κοκκινοσκουφίτσα», «ΩραίαΚοιμωμένη», «Χιονάτη», «Χάνσελ και Γκρέτελ» και πολλά πολλά άλλα. Παραμύθια που άντεξαν στο χρόνο, ανέθρεψαν ολόκληρες γενιές και αποτελούν μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Για πρώτη φορά μια παιδική θεατρική παράσταση προσκαλεί τα παιδιά μέσα από τις κλασικές ιστορίες των Αδελφών Γκριμμ και τους ήρωες τους, να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών τους και να μπουν σ’ αυτόν. Νεράιδες, ζώα, ξωτικά, θαυματουργά δαχτυλίδια, περίεργα πουλιά, βασιλιάδες, μάγισσες, πρίγκιπες και πριγκίπισσες, αποτελούν το πολύχρωμο σκηνικό των παραμυθιών σε μια παράσταση μέσα σε αληθινές λίμνες με νερό, δέντρα, εντυπωσιακά κοστούμια και υπέροχες μουσικές.
Η αξία της αγάπης, της αλληλεγγύης, της αποδοχής, της γενναιοδωρίας, της πίστης στον εαυτό μας, της εξυπνάδας έναντι της δύναμης αλλά και η σημασία του καλού είναι μερικά από τα διδακτικά μηνύματα των παλιών αυτών λαϊκών παραμυθιών της «γιαγιάς». Ένας ολόκληρος κόσμος που βγαίνει από τα παραμύθια-λογοτεχνήματα των δύο παραμυθάδων, δεν έχει πάψει εδώ και δύο αιώνες να φωλιάζει στην καρδιά παιδιών και ενηλίκων σε ολόκληρο τον κόσμο, τροφοδοτώντας τη φαντασία τους και ενθαρρύνοντάς τους να πιστέψουν στις αξίες της ζωής χτίζοντας τη δική τους προσωπικότητα.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ηθοποιός ΦΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ο οποίος πρωταγωνιστεί μαζι με μια ομάδα νέων ταλαντούχων ηθοποιών. Την μετάφραση και διασκευή υπογράφει ο λογοτέχνης και θεατρικός συγγραφέας ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΤΕΣΙΣ, ενώ τη μουσική υπογράφει η γνωστή συνθέτης ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΥ.
Μια καταπληκτική κωμωδία που έχει μαγέψει το κοινό και θα σας μείνει αξέχαστη. Μια θεατρική παράσταση, για κάθε ηλικία, που δεν πρέπει να χάσετε.
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ..
.ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΓΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
(ΕΠΕΙΔΗ Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ )
Προπώληση:
  • Γιαννουλόπουλος Press and Snack (Βαθύ) Τ. 227310 0303
  • Παγωτοπωλείο Storia Dolce (Πυθαγόρειο) Τ. 22730 61711
  • Βιβλιοπωλείο Καραστάθης (Καρλόβασι) Τ. 22730 32378
  • ΑΒ Food Market Μαλαγάρι Τ. 2273 087187 & Μεσόκαμπος Σάμου Τ. 2273 062040
  • Zarbanis Per Kilo Τ. 2273 087500
Συντελεστές
Διασκευή – Μετάφραση: Παύλος Μάτεσις
Σκηνοθεσία: Φώτης Σπύρος
Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου
Σχεδιασμός Σκηνικών – Κοστούμια: Βαλεντίνο Βαλάσης
Ειδικές Κατασκευές: Νάγια Ζαχαράτου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Απόστολος Τσιτσώνης
Χορογραφίες: Αλέξανδρος Σταυρόπουλος
Παίζουν: Φώτης Σπύρος,Γιώργος Παππας,Ευα Μπούρα,Σοφια Χαραμή,Αλεξανδρος Παππάς