Για πρώτη φορά στην ιστορία διοργάνωσης της  Ho.re.ca  -του κορυφαίου εμπορικού forum για τους επαγγελματίες της φιλοξενίας και της εστίασης-τα κρασιά του Ε.Ο.Σ Σάμου θα παρουσιαστούν στην κεντρική σκηνή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, με ιδιαίτερες γαστρονομικές προτάσεις από διακεκριμένους chef και sommelier.

550 εκθέτες,  περισσότερες από 240 ώρες προγράμματοςσε διάφορες παράλληλες εκδηλώσειςκαι η φετινή Ho.re.caαναμένεται να συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και διεθνείς προσωπικότητες. Έχει οργανωθεί και εμπλουτιστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις τρέχουσες επαγγελματικές αναζητήσεις αλλά και εκείνες που θα προκύψουν στο άμεσομέλλον, με βάση τις κυρίαρχες τάσεις στο εξωτερικό, σε επίπεδο προϊόντων και υπηρεσιών αλλά και οινογευσίας-γαστρονομίας.

Οι προβλέψεις για την προσέλευση των επισκεπτών μιλούν για αριθμό που θα ξεπεράσει τους 120.000 επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και διεθνείς αγορές αλλά και τουλάχιστον 1.200 F&B managers, εστιάτορες και χονδρεμπόρους. 

Τα κρασιά του Ε.Ο.Σ Σάμου μετά την επιτυχημένη καινοτόμα παρουσίασή τους προ διετίας από επαγγελματίες bartenders που παρασκεύαζαν και σέρβιραν cocktails με βάση το SamosVinDoux, επανέρχονται φέτος με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και την ιδιαίτερη διάσταση που θα δοθεί από τους chef, τόσο σε γαστρονομικές παρουσιάσεις όσο και σε ευφάνταστες δημιουργίες με βάση το σαμιώτικο κρασί.

Ήδη, έχουν οργανωθεί από το ChefsClub διάφορα foodshow, ομιλίες σχετικές με τον τρόπο που επιλέγεται ένα καλό κρασί για τη λίστα ξενοδοχείων, εστιατορίων αλλά και θαλαμηγών/κρουαζιερόπλοιων, εκφάνσεις δημιουργικής κουζίνας με οινογευστικέςπινελιές,  η σημασία του «greekmeze» συνοδεία κρασιού, τα γλυκάτου μπουφέ και τα παραδοσιακά γλυκά των γάμων που συντροφεύουν μοναδικά τα γλυκά κρασιά του Ε.Ο. Σ Σάμουκαι η επιλογή φιάλης για κάθε μορφή catering.

Φέτος, στη Ho.re.ca 2017,  εισηγητές διεθνούς κύρους, αλλά και έμπειροι chef , αρχιμάγειρες και sommelier από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα παρουσιάσουν εμπεριστατωμένα και μέσω της ιδιαίτερης τέχνης και τεχνικής τους τη γκάμα κρασιών του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου, σε μια έκθεση που αναμένεται, για μια ακόμη φορά, να κερδίσει τις εντυπώσεις αλλά και να διευρύνει τις πωλήσεις!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ