Την Κυριακή, 16 Ιουνίου στις 7μ.μ στην αίθουσα του Δήμου Δυτικής Σάμου έλαβε χώρα εκδήλωση  με αφορμή την συμπλήρωση 25 ετών από την ίδρυση του ΕΠΑΛ Καρλοβασίου και η απονομή των πτυχίων ειδικοτήτων στους μαθητές και τις μαθήτριες της Τρίτης (Γ΄) Τάξης.

Η Διευθύντρια του σχολείου μας, Ειρήνη Χαριλάου, στην εναρκτήρια ομιλία της έκανε μια ιστορική αναδρομή και αναφέρθηκε στην ίδρυση του σχολείου το 1999, στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του καθώς και στην μετεξέλιξή του.

Στην συνέχεια παρουσίασε την σημερινή διάρθρωση των Τομέων του ΕΠΑ.Λ Καρλοβασίου, το Μεταλυκειακό έτος τάξης μαθητείας ΕΠΑ.Λ και έκανε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων της χρονιάς που πέρασε. Μετά από έναν εγκάρδιο χαιρετισμό του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου κύριου Μιχάλη Καπιωτά, αποδόθηκε στον πρώτο διευθυντή και ιδρυτή του σχολείου μας, κύριο Δημήτρη Πλατανιώτη τιμητική πλακέτα.
Στην συνέχεια, μαθήτριες και μαθητές από την Α και Β τάξη παρουσίασαν την εκδήλωση του σχολείου μας. Αρχικά εκπαιδευτικοί ανέλυσαν τους τομείς και τις ειδικότητες που λειτουργούν στο ΕΠΑ.Λ Καρλοβασίου: ο κύριος Γιώργος Γεραπετρίτης τον Τομέα Γεωπονίας και Τροφίμων με αποκλειστικότητα την ειδικότητα Τεχνολόγος Τροφίμων και Ποτών, η κυρία Δώρα Αλεξίου τον Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης (με ειδικότητες Υπαλλήλων Οικονομικών Υπηρεσιών και Τουριστικών Υπηρεσιών), ο κύριος Θοδωρής Ευαγγελίδης τον Τομέα Πληροφορικής (με αποκλειστική Ειδικότητα Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ) και ο κύριος Βασίλης Γραμματικός τον Τομέα Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικών και Αυτοματισμού (με αποκλειστικότητα την ειδικότητα Τεχνικός Ηλεκτρονικών
Την εκδήλωση προετοίμασαν και συντόνισαν η Διευθύντρια Ειρήνη Χαριλάου και οι εκπαιδευτικοί Θεοδώρα Αλεξίου, Βασίλης Γραμματικός, Μαίρη Κυαμέτη και Γεωργία Τσακίρη.

Έπειτα παρουσιάστηκαν το πρόγραμμα Σχολικής Διαμεσολάβησης, το Πρόγραμμα του Ψηφιακού Γραμματισμού και το Πρόγραμμα «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου» στο πλαίσιο υλοποίησης των οποίων μαθητές και μαθήτριες του ΕΠΑ.Λ πήραν μέρος σε Πανελλήνια Σχολικά Μαθητικά Δίκτυα και συνέδρια. Μάλιστα, αφιερώθηκε χρόνος για την προβολή ταινίας μικρού μήκους με θέμα την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού και τρία βίντεο με τις εργασίες των παιδιών για το Λωβοκομείο Σάμου, τα Βυρσοδεψία Καρλοβάσου και τους Μικρασιάτες Πρόσφυγες του Καρλοβάσου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή των πτυχίων ειδικοτήτων στους/ στις απόφοιτους της Τρίτης (Γ΄) Τάξης του ΕΠΑ.Λ Καρλοβασίου.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων και Διδασκουσών του ΕΠΑ.Λ Καρλοβασίου εύχονται σε όλους τους μαθητές και σε όλες τις μαθήτριεςς να έχουν επιτυχία στους στόχους τους και να μην ξεχνούν το υψηλό όραμα του σχολείου μας, διατυπωμένο από τον Νέλσον Μαντέλα:

«Η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο»!