Την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Αυγούστου, σε Καρλόβασι και Βαθύ αντίστοιχα παρουσίασε το νέο της βιβλίο με το αστυνομικό μυθιστόρημα «Το παιδί με την ριγέ μπλούζα» η ΄Ελενα Χουσνή. Την Πέμπτη στον χώρο του Χατζηγιάννειου και την  Παρασκευή στον υπέροχο χώρο του κήπου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σάμου. Την παρουσίαση είχαν αναλάβει στο Καρλόβασι η συγγραφέας Έρη Ρίτσου και η νοσηλεύτρια και πολύτεκνη μητέρα Φλώρα Τσεβρένη   ενώ τον συντονισμό  της παρουσίασης έκανε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Σβαρνιάς.

Στην δεύτερη παρουσίαση  μίλησαν για το βιβλίο της Έλενας Χουσνή  οι Ερασμία Κρητικού και η Βίκυ Λεκάτη, ενώ ήταν παρών ο εκδότης των εκδόσεων Κύφαντα Γιάννης Χουτόπουλος. Τον συντονισμό στο Βαθύ έκανε  ο Γιώργος Σκαπέτης. Στην διάρκεια της παρουσίασης προβλήθηκε φωτογραφική συλλογή της Ελεάννας Κωνσταντάκη, ενώ στο τέλος η συγγραφέας ευχαρίστησε όσους την στήριξαν και συνέβαλαν στην επιτυχή παρουσίαση του νέου της βιβλίου και υπέγραψε στα βιβλία των φίλων της.

   Στην παρουσίαση στο Βαθύ ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, ο Αντιδήμαρχος Πάρης Παπαγεωργίου, οι δημ.συμβουλοι Κ.Πατσίδης και Δ.Κυριαζής και διακεκριμένοι Σάμιοι όπως οι κ.Λέανδρος Ρακιντζής, Μανόλης Βαρβούνης,Γιώργος Καραγιαννίδης,Νίκος Ορφανός, η δημοσιογράφος Ματίνα Καλτάκη και άλλοι.Ο μπουφές στο Βαθύ περιελάμβανε εκτός από Σαμιώτικο κρασί, μπούκνες και σταφύλια, από το κτήμα της συγγραφέως.