Ενημέρωση- συζήτηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 2 Ιουλίου στο Ξενοδοχείο ΣΑΜΟΣ   για το νομοσχέδιο«Κλεισθένης Ι», που θα αποτελέσει το νέο θεσμικό πλαίσιο για την  Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας.

Την πρόσκληση απείυθυναν  οι Δημοτικές παρατάξεις «Δράση Ενότητα Προοπτική» και «Σαμιακή Πολιτεία» για το νομοσχέδιο ενώ κεντρικός ομιλητής  ήταν  ο Διευθυντής του γραφείου υπουργού Εσωτερικών κ. Δ. Παπασταμόπουλος.

Τον συντονισμό της συζήτησης πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΔΡΑΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Δημήτρης Μηλίγκος.

Ο κ. Παπασταμόπουλος αναφέρθηκε στις διατάξεις που εισάγει ο  «Κλεισθένης Ι», κατέγραψε τους κοινούς προβληματισμούς που υπάρχουν από όλους τους αυτοδιοικητικούς, συζητήθηκαν  τα προβλήματα  που ζητούν επίλυση  αλλά και προτάσεις λύσεων, προσαρμοσμένες σε ένα νησιωτικό Δήμο με γεωγραφικές ιδιαιτερότητες.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου Κώστας Αμυρσώνης  διάβασε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που τάσσεται κατά του νομοσχεδίου.

Στο τέλος της εισήγησης του κ. Παπασταμόπουλου το ακροατήριο που απαρτίζονταν κυρίως από πρώην και νυν αυτοδιοικητικούς α’ και β’ βαθμού έκανε ερωτήσεις  προκαλώντας έναν γόνιμο διάλογο.