Την Δευτέρα 08/04/19 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη κατόπιν προσκλήσεως της συντονιστικής επιτροπής των 13 Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων όλων των αρμόδιων φορέων, αιρετών και υποψηφίων για το θέμα της λειτουργίας των ΔΥΕΠ στα σχολεία της Σάμου.

Στη σύσκεψη έδωσαν το παρών ο Αντιπεριφερειάρχης Νομού Σάμου, κ. Κατρακάζος, οι επικεφαλής των συνδυασμών και υποψήφιοι Δήμαρχοι Ανατολικής Σάμου κ.κ. Ζάχαρης, Σίμος, Στάντζος, Τζίχας και Χατζηχριστοδούλου, ο Πρόεδρος Δασκάλων και Νηπιαγωγών κ. Αρχοντούλης, ο εκπρόσωπος του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ και νυν ΕΟΔΥ, κ. Λογοθέτης και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Σάμου, κα. Ανδρεάδη. Από τους υποψήφιους Περιφερειάρχες παρευρέθηκε μόνο ο κ. Πανουράκης ως εκπρόσωπος του κ. Μουτζούρη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με όσους αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας σε ένα κλίμα σύμπνοιας και εποικοδομητικού διαλόγου, όπου ακούστηκαν όλες οι απόψεις και αποτυπώθηκε ένα θετικότατο κλίμα συνεργασίας με σκοπό την λύση του ζητήματος. Δυστυχώς, έλαμψαν διά της απουσίας τους ο Δήμαρχος Σάμου, ο Βουλευτής Νομού Σάμου και οι αρμόδιοι φορείς, που δύνανται να λάβουν αποφάσεις για το ζήτημα των ΔΥΕΠ.

Είναι, λοιπόν, πλέον σαφές ότι οι γονείς επιδιώκουν το διάλογο αλλά οι αρμόδιοι για ακόμη μία φορά κωφεύουν. Αν και οι γονείς ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους κάνοντας ένα βήμα πίσω, όπως ζήτησαν οι αρμόδιοι, δυστυχώς, αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση και τα στελέχη της δεν ενδιαφέρονται για κανένα διάλογο, παρά μόνο να επιβάλουν τις πολιτικές τους.

Μετά την συνάντηση-παρωδία ενημέρωσης των γονέων, που έλαβε χώρα την προηγούμενη Πέμπτη με διοργανωτές τις διευθύνσεις εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας Νομού Σάμου και το ΟΕΔΥ, όπου κατέστη ολοφάνερο ότι οι αρμόδιοι δεν επιθυμούσαν να καλέσουν τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του τόπου μας ούτε τους τοπικούς φορείς ώστε να ενημερωθούν όλοι από τον εκπρόσωπο του ΟΕΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) για το μείζον ζήτημα της δημόσιας υγείας, η ηχηρή απουσία των αρμοδίων από τη σύσκεψη, που διοργάνωσε το συντονιστικό στις 8/4/2019 επιβεβαιώνει περίτρανα ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται ούτε για τα παιδιά μας, αλλά ούτε και για τους πρόσφυγες, που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης συνεπώς αδιαφορεί πλήρως για την τοπική κοινωνία μας.

Εμείς ως γονείς, παρόλα αυτά, θα συνεχίσουμε να αναζητούμε μέσα από το διάλογο λύσεις στο πρόβλημα για το χρονικό διάστημα, που εναπομένει μέχρι οι Γενικές Συνελεύσεις να αποφασίσουν εκ νέου δράσεις και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για την ευαισθησία, που επιδεικνύουν στο ζήτημα των ΔΥΕΠ. Επιπλέον, σε συνεργασία με το ΟΕΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) θα διοργανώσουμε νέα συγκέντρωση-ενημέρωση στο άμεσο μέλλον και αυτή τη φορά θα κληθούν έγκαιρα όλοι οι γονείς και όλοι οι τοπικοί φορείς, που θέλουν να ενημερωθούν και να προβληματιστούν.

Τέλος, καλωσορίζουμε τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Βίτσα στη Σάμο και τον καλούμε σε ανοιχτό διάλογο όποτε και όπου εκείνος επιθυμεί προκειμένου να θέσουμε ερωτήματα και να λάβουμε απαντήσεις με σκοπό την άμεση επίλυση του ζητήματος, που έχει προκύψει γιατί η τοπική κοινωνία στενάζει και οι αρμόδιοι πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον αυτού του τόπου.

Η Συντονιστική επιτροπή