ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο, για το θέμα του κορωνοϊού στα σχολεία παρουσία του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, των Αντιδημάρχων και των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκαν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης  στα σχολεία καθώς και η ατομική υγιεινή μαθητών- καθηγητών. Συζητήθηκαν, επίσης, οι προμήθειες όλων των σχολικών μονάδων με απολυμαντικά και αντισηπτικά προϊόντα για τις οποίες  ο Δήμος Ανατολικής Σάμου έχει ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες  ενέργειες.

Τέλος, όσον αφορά την απολύμανση των σχολικών κτιρίων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, πραγματοποιείται κατόπιν αναφοράς κρούσματος στα πλαίσια ενεργοποίησης ειδικού πρωτοκόλλου, καθώς η απολύμανση δεν αποτελεί προληπτικό μέτρο.

Κοινό μέλημα όλων αποτελεί η διασφάλιση της  υγείας των μαθητών και κατ’ επέκταση της δημόσιας υγείας, για το λόγο αυτό εντείνονται τα μέτρα πρόληψης στις σχολικές μονάδες προκειμένου να αποφευχθούν, στο μέτρο του δυνατού, κρούσματα.

 

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου