Το απόγευμα της 12ης Μαΐου 2020, πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Δήμου Ανατολικής Σάμου, σύσκεψη φορέων, αναφορικά με την ομαλοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, κ. Διονυσίου, κ. Μητσός, κ. Καΐλα, ο Πρόεδρος ΔΣ, Δημοτικοί Σύμβουλοι, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, σύμβουλοι, συνεργάτες και τοπικά ΜΜΕ.

00Dimos01

Απ΄ τους φορείς παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Λιμενικού Ταμείου Σάμου, του Επιμελητηρίου Σάμου, της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, του Εμπορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας, του Επαγγελματικού Συλλόγου Κοκκαρίου, του Εργατικού Κέντρου Σάμου, του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτισμού, Επαγγελματίες και Επαγγελματίες Οδηγοί ΤΑΞΙ Πυθαγορείου. Όλοι τοποθετήθηκαν εκπροσωπώντας τον κλάδο τους και εξέφρασαν την ανησυχία τους για το μέλλον μετά τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, στον τουρισμό, την εστίαση, την απασχόληση, την ανεργία κλπ.

00Dimos02

Ο Δήμος από την πλευρά του ήδη έχει ξεκινήσει και σχεδιάζει ενέργειες και δράσεις που θα μας επιτρέψουν την πορεία προς την ανάκαμψη στους τομείς του Τουρισμού, της Πράσινης Ανάπτυξης, των Επιχειρήσεων, της Κοινωνικής Πρόνοιας και της Παιδείας. Κινούμαστε σε έναν τριγωνικό άξονα με κορυφή την Υγεία, τον παράγοντα άνθρωπο και την τοπική οικονομία. Οι συνθήκες που βιώνουμε και οι καταστάσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε είναι πρωτοφανείς για όλους μας. Κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, γίνεται μια επανεκκίνηση και σίγουρα πρέπει να προετοιμαστούμε και για το καλό και για το κακό σενάριο. Ο καθένας από το πόστο του, θα συνδράμει με απόλυτο επαγγελματισμό, σύνεση και κυρίως καλή θέληση.

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε και τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, των εργαζομένων και λοιπών κλάδων για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί των μέτρων διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Επίσης ανέφερε ότι σχεδιάζεται ένας τοπικός χάρτη ανάπτυξης ο οποίος θα εμπλουτιστεί με τις προτάσεις όλων των φορέων, οι οποίες θα καταγραφούν, θα αξιολογηθούν και θα ενσωματωθούν στους κεντρικούς πυλώνες ανάπτυξης.

Το νησί μας χρειάζεται τοπικό σχέδιο. Διαμορφώνουμε λοιπόν στρατηγική ασφαλούς προορισμού.