ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ανακοίνωση , το ύφος της οποίας παραπέμπει σε πολιτευτή της δεκαετίας του 1950, ο βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης ενημέρωσε την τοπική κοινωνία, ότι: «Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Βουλευτή της ΝΔ Χριστόδουλου Στεφανάδη, υπέγραψε απόφαση για τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στο κτήριο των Γενικών Αρχείων του Κράτους του Νομού Σάμου, προϋπολογισμού ύψους 358.795,88 ευρώ (με ΦΠΑ).».

Ο κ. Στεφανάδης παρέλειψε τα κάτωθι:

  1. Το θέμα της ανάγκης εργασιών συντήρησης και απόκατάστασης του ιστορικού κτιρίου των Αρχείων του Κράτους του Νομού Σάμου, τέθηκε στη βουλή των Ελλήνων το έτος 2020, με ερώτηση του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη.
  2. Η μελέτη συντήρησης και απόκατάστασης λίμναζε πολλούς μήνες στα συρτάρια του Υπουργείου.
  3. Με πρωτοβουλία του Ανδρέα Μιχαηλίδη,η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με νέα ερώτηση, υπογεγραμμένη από 15 βουλευτές και βουλεύτριες, η οποία κατατέθηκε στις αρχές Ιουνίου 2022.

Εμείς χαιρόμαστε, που δρομολογήθηκε, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, η αποκατάσταση του κτιρίου των Γ Α Κ Σάμου. Εκτός από κιβωτό της τοπικής ιστορίας και φύλακα της συλλογικής μνήμης, τα Γ Α Κ Σάμου αποτελούν κυψέλη δημιουργίας, με σημαντική παραγωγή επιστημονικού και ερευνητικού έργου υψηλής ποιότητας.

ΥΓ1. Η ασυνήθιστα έντονη δραστηριότητα του κ. Στεφανάδη το τελευταίο διάστημα, αποτελεί ακλόνητη ένδειξη, ότι επίκεινται σύντομα εθνικές εκλογές.

ΥΓ2. Ελπίζουμε ο/η επόμενος/η βουλευτής/τρια να δραστηριοποιείται καθ’ολη τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής περιόδου και  όχι μόνο την παραμονή των εκλογών.

 

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΣΑΜΟΥ