Με σκοπό   την επαφή του με τις τοπικές κοινωνίες  κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  αποτελούμενο από τη Δώρα Αυγέρη, αναπληρώτρια Τομεάρχη Υγείας και τον Πάνο Ρήγα, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, επισκέφτηκε την Σάμο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Καρλόβασι της Σάμου, το Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου ενώ το βράδυ μίλησαν σε πολιτική εκδήλωση στο αμφιθέατρο της Π.Ε Σάμου με θέμα «Ενίσχυση του Εισοδήματος».

Οι ομιλητές  εξειδίκευσαν  τους έξι άξονες του προγράμματος του  «Δικαιοσύνη παντού» όπως παρουσιάστηκαν στη ΔΕΘ 2022 από τον Αλέξη Τσίπρα.

Λίγο νωρίτερα τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τα μέλη της Ν.Ε Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ  Νίκο Κακλαμάνη και  Πένυ Δερμετζή  παραχώρησαν συνέντευξη τύπου. Αναφέρθηκαν κυρίως στο νομοσχέδιο  για την υγεία  και στο  πισωγύρισμα στο 1980 όπως ανέφεραν  για το ΕΣΥ.

«Ο  ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ  θα καταργήσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο» απάντησε η κ. Αυγέρη σε σχετική  ερώτηση. «Η Ν.Δ έχει το ίδιο σχέδιο  στην υγεία όπως και στην παιδεία , την ιδιωτικοποίηση, εξισώνοντας τα πτυχία  των κολεγίων  με  αυτά των Δημόσιων Πανεπιστημίων» δήλωσαν με έμφαση παραθέτοντας όσα δήλωσε ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ:« Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ   θα στηρίξει  το κοινωνικό κράτος με την ανάκτηση της εργασίας, ένα νέο ισχυρό ΕΣΥ, νέα γερά θεμέλια στη δημόσια Παιδεία και κοινωνικές πολιτικές για ΑΜΕΑ».

 

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς ανέφεραν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε δεν προχώρησε σε πλειστηριασμό  πρώτης κατοικίας ενώ αναφορικά με τα επιτόκια και την μη παρέμβαση της κυβέρνησης στις τράπεζες είπαν ότι  το κόμμα τους θα φορολογήσει τα κέρδη των τραπεζών.

Ο κ. Ρήγας ανέφερε επίσης ότι δυστυχώς η ΝΔ έχει καταργήσει επί της ουσίας το Μεταφορικό Ισοδύναμο το οποίο έχει να δοθεί από τα τέλη του 2020.

 

Όσον αφορά στις  επικείμενες εκλογές τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι το κόμμα τους είναι έτοιμο για εκλογές ανά πάσα στιγμή ακόμη και αύριο,  με το 75% περίπου των ψηφοδελτίων να έχουν συγκροτηθεί και τόνισαν ότι όταν ο λαός τους δώσει την εντολή διακυβέρνησης θα απευθυνθούν στις δημοκρατικές  δυνάμεις  ώστε να υπάρξει σύντομα κυβέρνηση συνεργασίας και να «απαλλαχτεί η χώρα από την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση  που υπήρξε ποτέ».