Για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση-σημαντικές επισημάνσεις

·      Συνεχίζουμε να υπογράφουμε όλοι κι όλες, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, παλαιότητας και θέσης, το νέο έντυπο συμμετοχής στην απεργία-αποχή που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. όπως κάναμε μέχρι τώρα με το αντίστοιχο έντυπο της Δ.Ο.Ε. και κοινοποιούμε και στο Σύλλογό μας. Αν δεν έχει ήδη πρωτοκολληθεί στη σχολική μονάδα, ζητάμε να πρωτοκολληθεί στη σχολική μονάδα το ταχύτερο δυνατό, και σε κάθε περίπτωση πριν την Παρασκευή 8/3. Κοινοποιούμε στο Σύλλογο.

·      Η απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ (μετά την κατά παραγγελία απόφαση εναντίον της απεργίας-αποχής των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) και εναντίον της οποίας έγινε αγωγή από το ΥΠΑΙΘΑ (η 11ηεναντίον των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση) είναι σε πλήρη ισχύ μέχρι να εκδοθεί και να επιδοθεί στη Συνομοσπονδία η (μάλλον αρνητική) απόφαση του δικαστηρίου για τη νομιμότητά της. Αυτή τη στιγμή δεν έχει καν εκδοθεί απόφαση. 

·      Το Δ.Σ. της ΔΟΕ έχει ήδη αποφασίσει ομόφωνα την επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από την Ομοσπονδία, σε περίπτωση που η α/α της ΑΔΕΔΥ κριθεί παράνομη, αμέσως μόλις γίνει αυτό, έτσι ώστε να μην υπάρχει κενό στην κάλυψη.

·      Οι στάσεις εργασίας για την αποτροπή της εισόδου των αξιολογητών/τριών στις τάξεις για επιθεώρηση-«παρατήρηση διδασκαλίας» είναι επίσης σε πλήρη ισχύ, τόσο αυτές της ΔΟΕ, όσο και του Συλλόγου. Ήδη οι 3 από τις 4 μονομερώς προγραμματισμένες για αυτή την εβδομάδα έχουν αποτραπεί με τη χρήση των στάσεων εργασίας και την παρουσία του ΔΣ και συναδέλφων στα σχολεία και αύριο θα αποτραπεί και η 4η.

·      Τέλος, η απεργία-αποχή και οι στάσεις εργασίας που έχει κηρύξει η ΠΟΣΕΕΠΕΑ είναι σε πλήρη ισχύ, καθώς δεν έχει προσφύγει εναντίον τους το υπουργείο.

 

Συνεχίζουμε ενωτικά, μαχητικά, ανυποχώρητα. Κανένας μόνος – καμία μόνη. Το δίκιο μας κι οι αγώνες μας θα νικήσουν. 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γραμματέας

Χρήστος Πανούσος                                                          Φώτης Μαντζώρος