ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, 27 Απριλίου, διανύουμε την 5η ημέρα της απεργίας διαρκείας που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου (Σ.Ε.Σ.Υ.Α.) εναντιούμενο στην αναιτιολόγητη απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη να εξαιρέσει από την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας και άρα να απολύσει 17 συναδέλφους και συναδέλφισσές μας, στους/ις οποίους περιλαμβάνονται οι παλαιότεροι/ες και πιο έμπειροι/ες συμβασιούχοι και πρώην και νυν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Μετά την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ίδια ημέρα για τους/ις μόνιμους/ες της Υπηρεσίας Ασύλου από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αντιπροσωπεία του Σ.Ε.Σ.Υ.Α., μαζί με αντίστοιχη του Συλλόγου Υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών και αντιπροσώπους εργατικών σωματείων και συλλογικοτήτων, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ζητώντας εκ νέου συνάντηση με τον κ. Μηταράκη. Στις 23 Απριλίου, κατόπιν της συνάντησης με τον Υπουργό, το Σ.Ε.Σ.Υ.Α. είχε υποβάλει έγγραφο αίτημα για να μας γνωστοποιηθούν οι λόγοι στους οποίους στηρίζει την απόφασή του το Υπουργείο να αποκλείσει στοχευμένα 17 συναδέλφους/ισσες από την ανανέωση των συμβάσεων της ΣΟΧ1/2017. Σήμερα, για ακόμη μία φορά δεν λάβαμε απάντηση,  παρά μόνο την κλειστή πόρτα του Υπουργείου.

Στην αντιπροσωπεία των απεργών εργαζόμενων το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου επιφύλαξε υποδοχή με 6 μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ, σε απόλυτη συνέπεια με τη μέχρι σήμερα ακολουθούμενη τακτική εκφοβισμού των απεργών! Στη συνέχεια το Υπουργείο υιοθέτησε μία στάση εμπαιγμού των διαμαρτυρόμενων, αφήνοντάς τους στην αναμονή για περίπου δύο ώρες, μέχρι να τους/ις ανακοινώσουν οριστικά ότι δε θα τους/ις δεχτούν και ότι οποιαδήποτε συνάντηση τελεστεί στο μέλλον, θα πραγματοποιηθεί μόνο με το Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού και όχι με τον ίδιο τον Υπουργό. Η υποδοχή με σώματα ασφαλείας και η εμμονική άρνηση του Υπουργείου να δώσει απαντήσεις σε συναδέλφους/ισσες που θα καταστήσει άνεργους/ες εν μέσω πανδημίας, δεν αρμόζει στους ανθρώπους που έχουν στηρίξει το έργο της Υπηρεσίας Ασύλου τα τελευταία 5-6 χρόνια.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας και την Απεργία Διαρκείας ταυτόχρονα με άλλες δράσεις μέχρι την ανάκληση των απολύσεων των 17 συναδέλφων και συναδελφισσών μας.

Καμία Απόλυση! Καμία συνδικαλιστική δίωξη!

Για το Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                         Ε.ΖΑΝΝΗ                                          Α. ΔΟΥΛΟΣ