Στην ασφαλτόστρωση του Επαρχιακού Δικτύου  Σάμου – Πυθαγορείου  προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου. 

 

Ήδη έχει γίνει η πρώτη  επίστρωση στο μεγαλύτερο τμήμα  του δρόμου όπου έχει ξηλωθεί εντελώς η παλιά άσφαλτοςκαι αναμένεται ως την Παρασκευή το τμήμα που θα ασφαλτοστρωθεί ως το Ξενοδοχείο «Πρωτέας» να έχει ολοκληρωθεί.

Το πρωί της Τετάρτης ο Αντιπεριφερειάρχης με τους μηχανικούς των τεχνικών υπηρεσιών βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να ελέγξουν την πρόοδο των εργασιών.

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι εργασίες στην εθνική οδό που διέρχεται από το Καρλόβασι ενώ και μέσω των χρηματοδοτήσεων ΕΣΠΑ θα γίνουν μεγάλες παρεμβάσεις σε όλα τα σημεία του νομού που έχουν πρόβλημα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά :

«Το έργο βελτίωσης βατότητας της επαρχιακής οδού Σάμου-Πυθαγορείου που σχεδιάσαμε και εκτελούμε είναι προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ και είναι ένα σημαντικό έργο, αφού με τις εκτεταμένες παρεμβάσεις που προβλέπονται, βελτιώνεται ουσιαστικά ένα τμήμα του οδικού δικτύου με τη μεγαλύτερη κίνηση στη Σάμο. Σε μεγάλα τμήματα προβλέπεται πλήρη ανακατασκευή και νέα διπλή ασφαλτόστρωση. Την ερχόμενη εβδομάδα συνεχίζονται οι εργασίες και στο έργο Βελτίωσης βατότητας του τμήματος της Εθνικής οδού, που διέρχεται από το Καρλόβασι με εργασίες  στο τμήμα της οδού από το Κολυμβητήριο και προς την έξοδο της πόλης.  Έως το τέλος του έτους δημοπρατούμε νέα έργα συντήρησης του Επαρχιακού δικτύου στη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ συνολικού ποσού 2.000.000 ευρώ για τη Σάμο και 1.850.00 ευρώ για την Ικαρία και τους Φούρνους, καθώς επίσης και το έργο «εργασίες βελτίωσης επιπέδου οδικής ασφάλειας εθνικού και επαρχιακού δικτύου Νομού Σάμου» συνολικού προϋπολογισμού 1.198.000 ευρώ που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Να σημειώσω τέλος, ότι ως Περιφέρεια έχουμε υποβάλει πρόταση και αναμένουμε έγκριση στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου  για το έργο « βελτίωση και αποκατάσταση Εθνικού και επαρχιακού δικτύου Σάμου»  συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ. Φιλοδοξούμε έτσι, με την έναρξη του νέου έτους να αρχίσουμε μια νέα εκτεταμένη συντήρηση που θα περιλάβει το σύνολο του δικτύου στα τρία νησιά μας»