Άκαρπες οι πρώτες έρευνες για τον 17χρονο κολυμβητή που αγνοείται από το απόγευμα της Τετάρτης.

 

Δύτες από την Ικαρία βούτηξαν στη παραλία και οι συνθήκες ήταν πολυ δύσκολες με ρεύματα να θολώνουν τον βυθό αλλά και να δημιουργούν αντίξοες συνθήκες για κολύμβηση ακόμα και με τον εξοπλισμό των δυτών.

Στις έρευνες συμμετέχει από τις πρώτες ώρες σκάφος του Λιμενικού με θερμική κάμερα, εθελοντές από την ακτή.

Ενημέρωση 12:00 Πέμπτης

Σύμφωνα  με την ενημέρωση του Υπουργείου,  δεν υπάρχει σημείο στην ακτογραμμή από Κεραμέ μέχρι Καραβόσταμο που να μην έχει καΐκια που βοηθούν στις έρευνες, μπορούν να φτάσουν πολύ κοντά στο βραχώδες της ακτογραμμής, το σκάφος του Λιμενικού είναι πιο ανοιχτά και τα σκάφη χτενίζουν την ακτογραμμή. Πλήθος κόσμου και στη στεριά συντονίζουν τις έρευνες με κατοίκους και περαστικούς να κοιτάνε την ακτή. Ενώ και οι δύτες βρίσκονται στο νερό δίνοντας την δική τους μάχη με το χρόνο.


Ο 17χρονος κολυμπούσε στην περιοχή Κυπαρίσσι βόρεια του νησιού, όπου πνέουν άνεμοι 7 μποφόρ και χάθηκαν τα ίχνη του. Μάλιστα μαρτυρίες αναφέρουν ότι υπήρχε μεγάλος κυματισμός.

Σύμφωνα με μαρτυρίες το παιδί αγνοείται από τις 18.15 μμ. Οι έρευνες πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή από το Κεραμέ μέχρι το Καραβόσταμο. Εκτός από τις δυνάμεις του Λιμενικού και της Πολεμικής αεροπορίας, ψαράδες με καϊκια “χτενίζουν” τις ακτές ενώ έρευνες εξελίσσονται και στη ξηρά από κατοίκους, οι οποίοι με φακούς, ερευνούν κυριολεκτικά πέτρα-πέτρα κατά μήκος της ακτογραμμής Κεραμέ-Φλες-Καραβόσταμο-Μηλιώντα.

ΠΗΓΗ: Ικαριακή Ραδιοφωνία