Περιοδεία σε Σάμο και Ικαρία πραγματοποιεί  ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Κώστας Μουτζούρης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Σάμο συνοδευόμενος από τον καθηγητή αντισεισμικής τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Σπυράκο,  επισκέφτηκε συγκεκριμένα κτίρια, για τα οποία είχαν διατυπωθεί αμφιβολίες για την στατικότητά τους.

Το πρώτο κτίριο επίσκεψης ήταν το Δημοτικό Άνω Βαθέος, το οποίο βρέθηκε με επάρκεια, καθώς και στο παρελθόν είχαν γίνει εκεί κάποιες παρεμβάσεις.

Το δεύτερο σημείο επίσκεψης ήταν, ο Ναός της Αγίας Τριάδας στον Παγώνδα, σημείο που προκάλεσε κάποιες σκέψεις στον κ. Σπυράκο  καθώς έχουν γίνει αφαιρετικές παρεμβάσεις, οπότε θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση, όπως είπε. Το τρίτο σημείο που επισκέφτηκαν, ο άλλος ναός του Παγώνδα, κρίθηκε κατάλληλος.

Επίσης βρέθηκαν και στον Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο Βαθύ όπου εξετάζεται η δημιουργία μιας πρόσθετης αίθουσας  για τους πιστούς μετά το πέρας της Λειτουργίας.

Όσον αφορά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου ο κ. Μουτζούρης  δήλωσε ότι αυτό έχει πλέον ολοκληρωθεί και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί στο σύνολό του για τον Νομό της Σάμου.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Radio cafe «Δημοσιογραφικές Αναζητήσεις» ο κ. Μουτζούρης από την Ικαρία όπου βρίσκεται δήλωσε ότι αυτό που εισπράττει  από τις επισκέψεις του στα νησιά, πλην της Λέσβου, είναι πως οι κάτοικοι νιώθουν αποκομμένοι από τα κέντρα εξουσίας και αποφάσεων που βρίσκονται στη Λέσβο.

«Και στη Χίο, αλλά και στην Ικαρία καθώς δεν ολοκληρώθηκαν έργα ζωτικής σημασίας, ενώ στη Λήμνο οι κάτοικοι θεωρούν πως ο πρωτογενής τομέας δεν έχει την απαιτούμενη προσοχή» δήλωσε.

Σχολιάζοντας  τις στοιχηματικές διαδικασίες που  έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και που από κάποιους λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψιν, από εταιρεία συμφερόντων και γνωστής πολιτικής οικογενείας , δεν ασχολείται και του προκαλούν μόνο γέλωτα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουτζούρης.

Επόμενος σταθμός του κ. Μουτζούρη είναι η Χίος ενώ  θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα στη γενέτειρα του την Μυτιλήνη.