Την επανάληψη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων προαναγγέλλει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής την ίδια ώρα που σήμερα οι εργαζόμενοι του προγράμματος στη Λέσβο πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι μιλούν για μεγάλο ανθρωπιστικό πρόβλημα από τις 12 Απριλίου που θα ξεκινήσουν να λήγουν οι συμβάσεις τους καθώς πολλές υπηρεσίες κυρίως καθαριότητες θα μένουν ακάλυπτες στα κέντρα κράτησης και καταγραφής των νησιών. Στη Μυτιλήνη μάλιστα πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις. Αργά το απόγευμα με ανακοίνωσή του το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής ανακοινώνει ότι :

«Το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, ωφελούμενοι  του οποίου εργάζονται στις δομές φιλοξενίας, παρά τις πρώτες δυσκολίες, απεδείχθη χρήσιμο. Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την επανάληψη του προγράμματος ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο που αποδίδουν οι ωφελούμενοι του για τις δομές φιλοξενίας».

Και οι εργαζόμενοι στη Σάμο στο ίδιο πρόγραμμα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας , συμπαραστεκόμενοι στα αιτήματα των συναδέλφων του στη Μυτιλήνη, ενώ υπήρξαν επαφές με τους εργαζόμενους του προγράμματος στα κέντρα κράτησης Λέσβου Χίου Σάμου αλλά και του κέντρου φιλοξενίας στον Ελαιώνα για κοινή δράση.

πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ