Ταυτοποιήθηκαν, χθες (17-08-2016), μετά από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, δύο (2) άτομα, ως μέλη κυκλώματος το οποίο δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών μεταναστών, στη Σάμο.

Πρόκειται για 20χρονο υπήκοο Ιράκ και 22χρονο υπήκοο Αιγύπτου, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 20χρονος εντόπιζε αρχικά αλλοδαπούς μετανάστες, στους οποίους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, για υποχρεωτική παραμονή τους στη Σάμο.

Ακολούθως, ο 20χρονος με τη συνδρομή του 22χρονου και άλλων μελών του κυκλώματος, εφαρμόζοντας διάφορες μεθόδους, διευκόλυναν την παράνομη απομάκρυνση των αλλοδαπών από το νησί, είτε προς άλλες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, είτε προς Ευρωπαϊκές χώρες, αποκομίζοντας ως αμοιβή, μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο 22χρονος είχε συλληφθεί από τις αστυνομικές Αρχές, την 15-08-2016 στην περιοχή του Πυθαγορείου, διότι προσπάθησε να διευκολύνει την παράνομη αναχώρηση τεσσάρων (4) υπηκόων Συρίας, από το νησί της Σάμου .

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.