ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπού στη Σάμο

 

 Ταυτοποιήθηκαν -3- άτομα για την εμπλοκή τους στην υπόθεση και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία

 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου, εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης, η οποία διαπράχθηκε προ τριμήνου περίπου, σε βάρος 67χρονου ημεδαπού, κατοίκου Σάμου.

 

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση, τρία (3) άτομα – ημεδαποί (38χρονη, 42χρονος και 39χρονη), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

 

Ειδικότερα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, άτομο αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 67χρονο, προσποιούμενος τραπεζικό υπάλληλο και με το πρόσχημα της επιστροφής χρημάτων, τα οποία ισχυριζόταν ότι δικαιούταν ο τελευταίος ως αναδρομικά για τη σύνταξή του, τον έπεισε να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των -5.127- ευρώ.

 

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι, ο τραπεζικός λογαριασμός που κατατέθηκε το παραπάνω χρηματικό ποσό, ανήκει στην 38χρονη, ενώ οι προαναφερόμενοι δράστες πραγματοποίησαν, κατά περίπτωση, αναλήψεις χρημάτων από το συγκεκριμένο λογαριασμό, από υποκατάστημα τράπεζας και από ΑΤΜ (Αυτόματη Ταμειολογιστική Μηχανή), σε περιοχή της Αττικής.

 

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.