Ο Ροταριανός όμιλος ΑΘΗΝΑΙ-ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ με τη συμβολή της 2470 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ και τη συνεισφορά των Ροταριανών Ομίλων Σάμου, Ρόδου, Καστελλόριζου-Μεγίστης, Ρόδου- Κολοσσού, Μαραθώνα-Νέας Μάκρης, Σαντορίνης-Οίας, Ηράκλειου -Ν. Καζαντζάκης, Κηφισιάς- Κεφαλαρίου, Πάτρας, Πειραιά- Ανατολή, Ηρακλείου, Κω, Παλλήνης-Γερακα, Βουλιαγμένης, του Ελληνικού Στόλου Αιγαίου IYFR και του προ Διοικητή Γεωργίου Μαύρου, πραγματοποίησε District Grant για την προμήθεια και προσφορά στον Δήμο Καστελλόριζου- Μεγίστης ενός SEABIN (πλωτού συστήματος καθαρισμού) του λιμένος, το οποίο επιβαρύνεται καθημερινά από την κίνηση πολλών σκαφών.

Το σύστημα αυτό πέραν της αισθητικής αναβάθμισης, θα εξασφαλίσει την επιβίωση και διατήρηση της βιοποικιλότητας της περιοχής.

Ένα εγχείρημα με υψηλό συμβολισμό και Διεθνή εμβέλεια.

Στην τελετή παράδοσης, ύστερα από την τέλεση του Αγιασμού από τον Εφημέριο π. Γεώργιο Μαλτέζο, η Πρόεδρος του επικεφαλής Ομίλου Ραχήλ Τοπαλίδου, παρέδωσε το πλωτό σύστημα καθαρισμού στον Αντιδήμαρχο του Νησιού κ. Δημήτριο Αχλαδιώτη, με την υπόσχεση να επισκέπτονται Ροταριανοί κάθε χρόνο το ακριτικό Καστελλόριζο και να συνεχιστεί η συνεργασία τους με τον Δήμο.

Χαιρετισμό απέστειλε η Διοικητής της 2470 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ Μαρίζα Οικονόμου.

Την όλη Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο προ. Διοικητής της 2470 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ Δημήτρης Τσιμπούκης, ο Β. Διοικητής Στέφανος Αναστασόπουλος, ο πρόεδρος του Ρ.Ο. Ρόδου Μάριος Πιερής, η Πρόεδρος του Ρ.Ο. Πειραιά-Ανατολή Αφροδίτη Δρίτσα, η Πρόεδρος του Ρ.Ο. Ρόδου-Κολοσσού Έλενα Γιαννίκη, οι κ. Μαίρη Σαρικά και Lucilla Jannikis Εκπρόσωποι του Inner Weel, η Μαρία Σαχά εκπρόσωπος του Ρ.Ο. Χαλανδρίου, η Χαρά Πιερή Εκπρόσωπος του Ροταράκτ Αθήνα-Φιλοθέη, εκλεκτά Μέλη Ροταριανών Ομίλων και της Τοπικής Κοινωνίας.

Ο Ροταριανός Όμιλος Σάμου, ήταν και είναι πάντοτε αρωγός προς ενίσχυση των ακριτικών μας Νησιών, συμβάλλοντας ενεργά στην ποιοτική αναβάθμιση της εκάστοτε Κοινότητος.