Η 5η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σάμου το 2017, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23/3 το βράδυ, μετά από περίπου μία ώρα καθυστέρηση, λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση της αίθουσας, που απείλησε και με αναβολή την συνεδρίαση. Χάρη στον Αντιδήμαρχο Πυθαγορείου κο Βαλκαμλή το πρόβλημα λύθηκε.

Στην αρχή της συνεδρίασης ακούστηκε ένα δυνατό «παρών» στο άκουσμα του ονόματος του εκλιπόντος αντιδημάρχου Μαραθοκάμπου Ανδρέα Βασιλάκη, που έφυγε πρόωρα από την ζωή, ενώ αμέσως μετά τηρήθηκε από το σώμα ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του.

Προ ημερήσιας διάταξης τέθηκαν δύο θέματα ένα τυπικό και η επιστολή του συλλόγου των κατοίκων των οικισμών Καλαμίου και Νησί-Αγ. Παρασκευή, για το θέμα του βιολογικού καθαρισμού, που εκπέμπει δυσοσμία σε ορισμένα σημεία της διαδρομής του αγωγού, αλλά και της αποκατάστασης των καταπτώσεων της περιμετρικής οδού. Στο θέμα παρενέβησαν δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και η Γραμματέας του Συλλόγου κα Βασιλική Τσιγκαρίδα, που εξήγησε τα προβλήματα από την πλευρά των κατοίκων και απάντησαν ο Δήμαρχος και ο προϊστάμενος της Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κος Καραγιαννίδης, ενώ διάλογος υπήρξε και μεταξύ του αντιδημάρχου έργων κ.Πάρη Παπαγεωργίου με την εκπρόσωπο των κατοίκων. Ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών υποσχέθηκε ότι εντός 15 ημερών δεν θα υπάρχει το πρόβλημα της δυσοσμίας, ενώ ο δήμαρχος κάλεσε τους κατοίκους την επόμενη εβδομάδα να μεταβούν μαζί στον χώρο των εγκαταστάσεων. Για το θέμα του περιμετρικού ο δήμαρχος τόνισε ότι οι 700 χιλιάδες εξασφαλίστηκαν στην συνάντηση με τον υπουργό κ.Χαρίτση και όχι από την Περιφέρεια Β.Αιγαίου και η αποκατάσταση των καταπτώσεων θα γίνει σωστά και όχι ευκαιριακά.

Ένταση επικράτησε μεταξύ του Δημ. συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Μηλίγκου και του Δημάρχου, για έλλειψη διαλόγου και συνεργασίας, η οποία μετά από αμοιβαίες εξηγήσεις εκτονώθηκε.

Μετά από δύο και πλέον ώρες το Δημ.συμβούλιο εισήλθε στην συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.