Συνεδρίασε το βράδυ της Πέμπτης 15/3 το δ.σ. Σάμου με 43 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Στην αρχή της συνεδρίασης ο πρόεδρος του δ.σ. έθεσε προς συζήτηση και έγκριση δύο θέματα προ ημερησίας διάταξης που αφορούσαν, το ένα την έγκριση της επικαιροποιημένης μελέτης του Αλιευτικού Καταφυγίου της Αγ.Παρασκευής στο Νησί, προϋπολογισμού 1.985.000 € έργο που θα εκτελέσει η Περιφερειακή Ενότητα, αλλά σε χώρο που ανήκει στον Δήμο και την Αναμόρφωση του προ/σμού 2018 του Δημ.Λιμενικού Ταμείου Σάμου, που εγκρίθηκαν τον μεν πρώτο ομόφωνα το δε δεύτερο κατά πλειοηφία.

   Στη συνέχεια το δ.σ. πέρασε στην συζήτηση ερωτήσεων και ανακοινώσεων εκ μέρους των παρατάξεων και των δημ.συμβούλων. Τον λόγο πήρε πρώτα ο Δήμαρχος που ενημέρωσε το σώμα για την πρόσφατη απόφαση της ΚΕΔΕ για τους συντελεστές ΦΠΑ και για τα έργα που εντάχθηκαν την Πέμπτη στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα Β.Αιγαίου και ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ.Χαρίτσης. .
   Ο επικεφαλής της παράταξης Δράση-Ενότητα-Προοπτική κ.Μηλίγκος έθεσε προς τον Δήμαρχο και τις τεχνικές  υπηρεσίες πλήθος ερωτήσεων που απαντήθηκαν από τους αρμόδιους. Κόντρα υπήρξε μεταξύ του δημ.συμβούλου της παράταξης κ.Λεμονή και της προέδρου του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κ.Αννης Ανδρεάδη, σχετικά με την εξέλιξη του έργου του δημοτικού σταδίου Καρλοβασίου. Για την μεταφορά του 2ου Δημ.Σχολείου πόλεως Σάμου ο κ.Καραγιαννίδης ενημέρωσε ότι θα μεταφερθούν άμεσα προκατασκευασμένες αίθουσες από το Καρλόβασι, που θα τοποθετηθούν στο πάρκινγκ κάτω από το σχολείο και μέσα στις αργίες του Πάσχα θα γίνει η μεταφορά του σχολείου, ώστε αμέσως μετά μαθητές και εκπαιδευτικοί να συνεχίσουν την σχολική χρονιά εκεί.
  Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.Κώστας Τζίχας αλλά και τα άλλα δύο μέλη της παράταξης σχολίασαν τις εξαγγελίες των έργων, ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις αρνητικές εξελίξεις με την Τουρκία και την ένταση στην περιοχή. ΄Εθεσαν υπόψη του δ.σ. το έγγραφο του Εργατικού Κέντρου Σάμου σχετικά με την μετάθεση του μοναδικού υπαλλήλου ελέγχου υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας και την απογύμνωση της υπηρεσίας και αποφασίστηκε να αποστείλει προς το αρμόδιο υπουργείο επιστολή και ο Δήμος συνηγορώντας στο αίτημα άρσης της μετάθεσης.
Ο επικεφαλής της Ανατροπής κ.Χατζηχριστοδούλου έθεσε το θέμα της παιδικής χαράς Κοκκαρίου και πήρε την διαβεβαίωση του κ.Καραγιαννίδη ότι ως το καλοκαίρι θα είναι έτοιμη και θα λειτουργήσει.
Ο κ.Σίμος της ΑΚΙΣ έθεσε δύο ερωτήσεις μία για τα προβλήματα του Κοκκαρίου που κατέγραψε πρόσφατα και για την λήψη μέτρων πολιτικής άμυνας λόγω των αρνητικών εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά, ενώ έθεσε γενικά την υγιεινή του νερού, αναφερόμενος περισσότερο στην περιοχή του Καρλοβάσου και τις δύο γεωτρήσεις που βρέθηκαν με αρσενικό, κάτι που προξένησε μεγάλες αντεγκλήσεις με τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο κ.Παπαγεωργίου και τον κ.Καραγιαννίδη των τεχνικών υπηρεσιών. Τέλος η κα Θεανώ Σαρρηγεωργίου έθεσε δύο ερωτήσεις για θέματα αποχέτευσης και του κοιμητηρίου Παλαιοκάστρου καθώς και για την δημιουργία των ΤΟΜΥ(τοπικών μονάδων υγείας). Ο κος Βολακάκης αναφέρθηκε σε χρήζοντα αντιμετώπιση θέματα της περιοχής Μαραθοκάμπου στον οποίο απάντησε ο αντιδήμαρχος κ.Ισιδώρου.
Μετά την παρέλευση 2,5 ωρών το δ.σ. προχώρησε στη συζήτηση των 43 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.