Συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην αίθουσα τηλεδιασκέψεων της Π.Ε Σάμου, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας .

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάνου Νίκος Κατρακάζος έκανε έναν μικρό απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου συνοψίζοντας  στη φράση » Δόξα σοι ο Θεός» για τα ελάχιστα περιστατικά πυρκαγιών και τα καμμένα στρέμματα.

Ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου και τους εθελοντές  που παρά τον αποδεκατισμό της Π.Υ σε προσωπικό κράτησαν αλώβητο το νησί, καθώς και όλες τις συνεργαζόμενες υπηρεσίες.

Στην συνέχεια  ο κ. Κατρακάζος  πέρασε στο κύριο θέμα της συνεδρίασης που ήταν η λήψη μέτρων  αντιπλημμυρικής προστασίας ενόψει του  χειμώνα  και ανέφερε μία- μία τις παρεμβάσεις καθαρισμού των ρεμάτων και χειμάρρων  στα νησιά  του νομού. Το λόγο πήραν αμέσως  μετά  αναφέροντας τις ενέργειες και την ετοιμότητα τους, ο πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου , αντιδήμαρχος Πάρις Παπαγεωργίου  και η διοικήτρια της Π.Υ Σάμου.

Να σημειώσουμε ότι υπήρξε  επικοινωνία μέσω skype με το δήμαρχο Φούρνων και τον Έπαρχο Ικαρίας για τα θέματα  που αφορούν τα αντίστοιχα νησιά .