Την δεύτερη συνεδρίασή του μέσα στο 2017, πραγματοποίησε την Τρίτη 21/2 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο  με 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον πρόωρο θάνατο του υπαλλήλου της Ταμειακής Υπηρεσίας Σπύρου Βακάκη.

Ο πρόεδρος του δ.σ. διάβασε έγγραφο με το οποίο ζητείται από την κυβέρνηση η απόσυρση ανάρτησης των δασικών χαρτών.

Μετά από αίτημα της μείζονος αντιπολίτευσης και παρουσία εκπροσώπων του νεοσύστατου Φιλοζωϊκού συλλόγου Σάμου, συζητήθηκε το θέμα των αδέσποτων σκυλιών, μετά την διακοπή λειτουργίας του animal care . Στο θέμα υπήρξαν παρεμβάσεις από τον κ.Σταμάτη Τσολακάκη εκ μέρους του δήμου, που χειρίζεται το θέμα και από την εκπρόσωπο του συλλόγου  Μπριγκίτε Θυμιανίδη. Αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να καλυφθεί η δαπάνη των έξι εθελοντών κτηνιάτρων από την Αθήνα για την στείρωση και προστασία περίπου 100 ζώων.Ο κ.Θάνος έβαλε το θέμα της παραχώρησης οικοπέδου από κάποια δημότη για την δημιουργία κυνοκομείου, που όμως αντιμετωπίστηκε γενικά με επιφύλαξη.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος μετά από αίτημα της μείζονος αντιπολίτευσης, έκανε ενημέρωση επί των εξελίξεων του προσφυγικού και της δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου. Ο κ. Αντώνης Σίμος της ΑΚΙΣ, έκανε ερώτηση για την δημιουργία δομών εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων.

Ο κ. Μαυρατζώτης της Λ.Σ. διάβασε ανακοίνωση της (ΕΕΔΥΕΗ) Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο κ.α.

Επί της διαδικασίας του Δ.Σ έκανε παρέμβαση ο επικεφαλής της Ανατροπής κ.Χατζηχριστοδούλου και επίσης ρώτησε τον Δήμαρχο αν το Δημαρχείο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία και  με τι κόστος.

Στη συνέχεια συζητήθηκε μετά από ερώτηση του κ. Σίμου, το θέμα της διαμαρτυρίας του προέδρου της δημ.κοινότητας Μυτιληνιιών για το έργο στα Ρόγγια.

Ο  επικεφαλής της ΛΣ κ.Τζίχας έκανε παρέμβαση για την απόφαση του eurogroup και την θέσπιση νέων αντιλαϊκών μέτρων.

Στο επόμενο θέμα συζητήθηκε το masterplan του λιμανιού Πυθαγορείου.

Άλλο ένα  θέμα, στο οποίο υπήρξαν πολλές αντεγκλήσεις ήταν η παραλαβή του έργου «Βελτίωση ασφάλειας της περιμετρικής οδού» και της γνωστής κατολίσθησης στην περιοχή του Αγ.Αθανασίου.

O δήμαρχος αιφνιδίασε προτείνοντας να μην γίνει παραλαβή προς το παρόν του έργου, ωσότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση με τις νέες πιστώσεις που εξασφαλίστηκαν.

Ο κ.Μηλίγκος που ήταν στην επιτροπή παραλαβής ήταν υπέρ της ποσοτικής παραλαβής αλλά  διαφώνησε με την ποιοτική παράμετρο κι αυτό έγινε αφορμή για μια μικρή ένταση στη συζήτηση.

Το δημοτικό συμβούλιο συνέχισε με την συζήτηση και των υπόλοιπων θεμάτων και ολοκλήρωσε την συνεδρίασή του μετά από 5 περίπου ώρες στις 23.00.